OBNOVA

FOTO U Koprivnici se uređuju ceste oko sajmišta, gradskog groblja i Vinice, radovi će trajati nekoliko tjedana

Tijekom 2021. godine uredit će se još šest i pol kilometara cesta, uz prošlogodišnjih 13, ukupne vrijednosti milijun i pol kuna.

15:28h
0
Foto: koprivnica.hr

Na nekoliko područja u Koprivnici krenuli su radovi na uređenju cesta OB tehnologijom. Vinica, prostor oko sajmišta i gradskog groblja tako će uskoro dobiti obnovljeni izgled, a uz to će se urediti ceste i u Starigradu, Reki, Miklinovcu te Jagnjedovcu.

Tijekom 2021. godine uredit će se još šest i pol kilometara cesta, uz prošlogodišnjih 13, ukupne vrijednosti milijun i pol kuna. Radove su obišli gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo.

Predviđeno vrijeme trajanja radova uređenja cesta je nekoliko tjedana, a završno čišćenje cesta od viška kamena vršiti će se minimalno 2 tjedna nakon ugradnje OB-a. Nakon završetka radova na cestama više neće biti neravnina, dizanja prašine za suhog vremena i stvaranja blata u vrijeme kišnog razdoblja.

Radove izvode Koming i njemački partner STM. Riječ je o novoj tehnologiji koja se tek probija na hrvatsko tržište, a do sada je na koprivničkom području pokazala dobre rezultate.

Nova tehnologija uređenja prometnica puno je brža i jeftinija od asfalta, a garancija na izvedene radove je 10 godina.

Površinska obrada šljunčanog kolnika (OB) vrši se u tri sloja. Prvi je priprema drobljenim kamenom 8-16 mm, drugi i treći se ugrađuje sitniji kamen zajedno s bitumenskom emulzijom koja kamen zalijepi za pripremljenu podlogu.

Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr