vukovar

FOTO U Križevcima paljenjem svijeća ulicama grada odali počast žrtvama Domovinskog rata

ranitelji Domovinskog rata grada Križevaca su ulicama grada i kod murala ratnih postrojbi zapalili svijeće i tako odali počast žrtvama Domovinskog rata te Vukovara i Škabrnje.

09:04h
0

U organizaciji Koordinacije udruga Domovinskog rata grada Križevaca i uz potporu Grada Križevaca obilježen je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

U crkvi sv. Ane održana je sveta misa za sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu koju je predvodio katedralni župnik o. Mihajlo Simunović, a nakon mise održan je blagoslov i molitva ispred crkve.

Osim mise i blagoslova, branitelji Domovinskog rata grada Križevaca su ulicama grada i kod murala ratnih postrojbi zapalili svijeće i tako odali počast žrtvama Domovinskog rata te Vukovara i Škabrnje.

Uime Grada Križevaca počast je odao predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Igor Frbežar.

Podsjetimo, 18. studenog 1991. godine prestao je tromjesečni otpor branitelja Vukovara agresorskoj JNA i srpskim paravojnim jedinicama, a u toj bitci poginulo je između 2900 i 3600 ljudi, branitelja i civila. Istog dana počinjen je stravičan zločin nad stanovništvom u Škabrnji od strane pripadnika JNA, srpske paravojne snage SAO Krajine i dobrovoljačke skupine iz Srbije i BiH. U znak sjećanja na žrtve u Domovinskom ratu i žrtve Vukovara i Škabrnje, Hrvatski sabor je 2019. godine donio novi Zakon o blagdanima, spomendanima i neradnim danima kojim se 18. studeni od 2020. godine obilježava kao državni blagdan i neradni dan kako bi se žrtvama dostojno odala počast.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW