VELIKA GRADSKA VIJEĆNICA

FOTO U Križevcima potpisani ugovori s udrugama o financiranju njihovih projekata i programa

Ove godine sredstva za financiranje programa i projekata uvećana su u odnosu na prijašnje godine na 535.000,00 kuna.

13:09h
0
Foto: Grad Križevci

U Velikoj gradskoj vijećnici Grada Križevaca jučer je upriličeno potpisivanje ugovora s predstavnicima udruga o financiranju njihovih projekata/programa.

Riječ je o odobrenim sredstvima putem Javnog natječaja za financiranje programa/projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge, a koji je bio objavljen 24. prosinca 2018. godine. Okupljene je pozdravio zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško koji im je čestitao na uspješnim prijavama i poželio uspješnu provedbu projekata nakon čega je pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel pojasnio kako se dobivena financijska sredstva moraju namjenski utrošiti što će udruge morati opravdati podnošenjem opisnih i financijskih izvješća te popratnom dokumentacijom.

Ove godine sredstva za financiranje programa i projekata uvećana su u odnosu na prijašnje godine na 535.000,00 kuna kako bi se omogućilo sufinanciranje provedbe što većeg broja programa i projekata udruga koje djeluju na području Križevaca. Tako je udrugama iz područja kulture dodijeljeno 336.600,00 kuna, udrugama iz područja sporta i rekreacije 20.000,00 kuna, a udrugama iz područja socijalne skrbi, zdravstva i humanitarnih djelatnosti 170.000,00 kuna.

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci