GRAĐEVINSKI PROJEKT

FOTO U lipnju se očekuje kraj radova na nadvožnjaku kod Križevaca, Rajn: Ulaz u grad bit će moderniji

Ova cjelokupna izgradnja u duljini 950 metara zapravo predstavlja prometni, cestovni spoj grada Križevaca s brzom cestom, odnosno državnom cestom D10, izjavio je predstavnik Hrvatskih cesta Ozren Gverić.

13:50h
0
IMG
Foto: Grad Križevci

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn te predstavnik Hrvatskih cesta d.o.o. Ozren Gverić danas su obišli radove na nadvožnjaku u Križevcima.

– Nakon 40 godina iščekivanja, stajanja na rampi i određene nesigurnosti prilikom ulaska u grad, drago mi je da ulazimo u izgradnju treće faze nadvožnjaka. Zahvaljujem Hrvatskim cestama na kvalitetnoj suradnji i partnerskom odnosu. Treća faza su spojne ceste koje Grad Križevci financira iz svog proračuna, a jednom kad se projekt završi, imat ćemo zaista bitno drugačiji ulaz u grad. Svi koji dolaze kao turisti, gosti ili putnici kroz naš grad imat će nesmetan ulaz u grad i jednu drugačiju vizuru grada budući da će cijelo ovo područje s izgradnjom nadvožnjaka, s kružnim tokom na križanju Tomislavove i Gundulićeve ulice, s izgradnjom novog parka pored željezničkog kolodvora i novog parkirališnog prostora pored samog kolodvora, siguran sam da će u sljedećih godinu dana ovaj ulaz u grad izgledati bitno drugačije, modernije i ono što grad Križevci zaista zaslužuje – kazao je Rajn.

Mario Rajn // Foto: Grad Križevci

Gverić je objasnio kako građevinski projekt uključuje izmještanje državne ceste D22.

– Ova cjelokupna izgradnja u duljini 950 metara zapravo predstavlja prometni, cestovni spoj grada Križevaca s brzom cestom, odnosno državnom cestom D10. Sve to provodi se preko deniveliranog novog raskrižja pošto se radi o križanju državne ceste i željezničke pruge od međunarodnog značaja. Centralna građevina na toj

Ozren Gverić // Foto: Grad Križevci

denivelaciji je upravo cestovni nadvožnjak čija je duljina 206 metara i u fazi smo dovršetka donjeg ustroja i montaže nosača. Počeli su radovi i na gornjem ustroju. Cjelokupnom trasom od 950 metara bit će izgrađene obostrano pješačko-biciklističke staze. U sklopu toga radi se i most preko potoka Vrtlin i rekonstrukcija
Gundulićeve ulice kao nova priključna prometnica prema željezničkom kolodvoru u Križevcima. Sama investicijska vrijednost koju financiraju Hrvatske ceste iznosi blizu 49 milijuna kuna sa stručnim nadzorom i rok završetka trebao bi biti 13. lipnja – izjavio je Gverić.

Foto: Grad Križevci