ponovo u županiji

FOTO U ljekarnu preko puta bolnice uloženo 174.000 kuna

14:00h
0
Otvorenje ljekarne // Foto: Matija Gudlin
Otvorenje ljekarne // Foto: Matija Gudlin

Htjeli smo da bude na istom nivou opremljenosti i stručnog kadra kao i sve ostale naše ljekarničke jedinice. Radi po najvišim standardima kvalitete, stručnosti i opremljenosti,  objasnio je Dragutin Korošec, ravnatelj Ljekarni Koprivnica.

Nakon kompletnog preuređenja prostora, ljekarna u ulici Braće Radić u Koprivnici u sklopu ustanove Ljekarne Koprivnica Koprivničko-križevačke županije otvorena je danas, u četvrtak.


– Ova ljekarnička jedinica kao posljedica zakona 15 godina bila je u privatnom zakupu i temeljem dogovora ove godine vraćena je u našu bazičnu jedinicu. Ovo je još jedan pokazatelj da i ljekarnička djelatnost u javnom sustavu može uspješno djelovati – rekao je Darko Koren, koprivničko-križevački župan.

Darko Koren // Foto: Matija Gudlin
Darko Koren // Foto: Matija Gudlin

Tom prilikom, istaknuo je kako ovoj ustanovi u prvom planu nije profit nego dostupnost ljekarničke usluge stanovništvu pa upravo iz tog razloga djeluju ispostave u Sokolovcu, Rasinji i Drnju.

– Povratom ove jedinice u velikoj mjeri ojačali smo i promet koji će se ovdje ostvarivati i time pomoći da ljekarnička djelatnost u perifernim ruralnim prostorima opstane – dodao je Koren.

Dragutin Korošec, ravnatelj Ljekarni Koprivnica, koji danas ujedno obilježava i 10 godina djelovanja na ovom radnom mjestu, kazao je kako je u preuređenje prostora i elektronsku opremu uloženo 174.000 kuna. Između ostalog, napravljena je rampa za osobe s invaliditetom i nadstrešnica iznad šaltera za dežurstva.

Dragutin Korošec // Foto: Matija Gudlin
Dragutin Korošec // Foto: Matija Gudlin

– Htjeli smo da bude na istom nivou opremljenosti i stručnog kadra kao i sve ostale naše ljekarničke jedinice. Radi po najvišim standardima kvalitete, stručnosti i opremljenosti. Zapošljavamo tri magistre, dvije farmaceutske tehničarke, a raspisali smo i natječaj za nove dvije magistre – objasnio je Korošec.

Ukupno Ljekarne Koprivnica zapošljavaju 20 ljudi od kojih su 10 magistre, pet farmaceutskih tehničara, dvije osobe rade u računovodstvu, jedna je spremačica, dostavljač i ravnatelj.

 

čitam...