sportski kompleks

FOTO U Ludbregu se dovršava novo košarkaško igralište, a kružna atletska staza dočekat će sportaše i rekreativce iduće godine

Grad Ludbreg nastoji biti grad sporta s razvijenom sportskom infrastrukturom koja će omogućiti svim građanima, ali i mladim sportskim talentima i uspješnim sportašima mjesto za treniranje, vježbanje i rekreaciju.

16:00h
0
Foto: Tomica Letina

Prostor između Bednje i perivoja dvorca Batthyany u centru Ludbrega, uz već postojeće sportske sadržaje i objekte kao što su stadion Podravina, teniski tereni, dvorana za tenis, fitness zona sa spravama za vježbanje i dječje igralište, oplemenjen je, nedavno, i s novim košarkaškim igralištem.

Proteže se duž i šetnica, a čitav sportski kompleks zaokružit će i nova atletska staza na mjestu gdje je do nedavno bila veća zelena površina. Sada se na tome mjestu intenzivno radi na prvoj fazi atletskog stadiona. Bit će to krug 300 metara s osam traka, a omogućit će natjecanje svih uzrasta sportaša. Doista nešto lijepo i korisno, također, za sve građane Ludbrega.

– S jedne strane otvaramo tu mogućnost, a s druge omogućujemo i Srednjoj školi da možda na tim sportskim terenima održava tjelesni, s obzirom na to da se tamo završava i košarkaško igralište zatvorenog tipa za koje je Grad Ludbreg izdvojio 400-tinjak tisuća kuna, a očekujemo i gradnju teniskih terena. Čekamo i još jedan projekt koji bi upotpunio cijelu priču na Sportskom parku Podravine.

Formiranje atletske staze // Foto: Tomica Letina

To je gradnja umjetne trave na igralištu pokraj stadiona čime bismo dodatno omogućili, ne samo treniranje našim sportašima, nego u zimskim mjesecima i dolazak sportskih klubova izvan Ludbrega koji bi trenirali, ali i odrađivali službene utakmice – pojasnio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Bit će to zaista raj za sportaše i rekreativce, jer je posljednjih godina zelena površina podno “starog grada” uglavnom korištena kao zabavni park u vrijeme održavanja Svete nedjelje.

Formiranje atletske staze je pri završetku dok se ostalo uređenje očekuje iduće godine.

Foto: Grad Ludbreg

Istovremeno je završeno uređenje rukometnog i malonogometnog igrališta kod osnovne škole.

– Riječ je o projektu kojeg radimo zajedno s Varaždinskom županijom i vrijedan je pola milijuna kuna. Ove godine smo obnovili i košarkaško igralište kod škole, odbojkaško igralište za odbojku na pijesku u Ludbregu i Kućanu, izgrađeno je multifunkcionalno sportsko igralište u Hrastovskom. Time smo tvorili dodatne opcije za sve koji se žele baviti sportom – ističe Bilić.

Grad Ludbreg, tako, nastoji biti grad sporta s razvijenom sportskom infrastrukturom koja će omogućiti svim građanima, ali i mladim sportskim talentima i uspješnim sportašima mjesto za treniranje, vježbanje i rekreaciju.

– Želja nam je da gradnjom gradskih bazena omogućimo i bavljenje sportom na vodi – vaterpolom, plivanjem ili nekim drugim sadržajem. Isto tako, gradnjom atletske staze vrijedne 1,2 milijuna kuna, a koju gradimo u suradnji s resornim ministarstvom, proširit ćemo sportsku ponudu i za rekreativce i za mlade ljude. Time ćemo proširiti sve opcije koje grad treba nuditi svojim sugrađanima – napominje.

Novo košarkaško igralište // Foto: Tomica Letina

Grad, naime, snosi troškove, dakle svi klubovi imaju pravo na besplatno korištenje sportskih objekata.

– Nadam se da ćemo ulaganje u sportsku infrastrukturu nastaviti i sljedeće godine s obzirom da nas čeka druga faza atletske staze i vanjsko nogometno igralište te ulaganje u sportski park u Bolfanu. Prijavili smo i projekt sportske dvorane u Selniku za borilačke sportove, čekamo rezultate pa ćemo vidjeti kako će i ta priča završiti – zaključuje Bilić.

Uz same sportske terene podno perivoja dvorca, nalazi se i prekrasan park na Svetištu sa stotinama stabala. Tako će sportaši i rekreativci, ujedno, udisati i čisti zrak.

Foto: Tomica Letina
Foto: Tomica Letina