uređenje

FOTO U Ludbregu uređeno parkiralište kraj groblja te je dvostruko povećan kapacitet broja vozila

Projektom je obuhvaćena izgradnja parkirališta sa spojem na državnu cestu DC24, odnosno Gajevu ulicu, a osim prometnih površina, izvedena je i oborinska cestovna kanalizacija.

19:00h
0
Foto: Robert Šprihal

Gradsko groblje u Ludbregu koje pokriva oko četiri tisuće grobnih mjesta, održava gradska komunalna tvrtka Lukom, a na njegovom uređenju radi se sustavno tijekom cijele godine.

Nedavno su završeni i radovi na uređenju parkirališta, jer postojeće nije bilo uređeno i asfaltirano, a proširene su i asfaltirane staze. Ukupno je izgrađeno 120 okomitih parkirališnih mjesta, od kojih je šest za osobe s invaliditetom i jedno parkiralište za autobus. Investicija je vrijedna 747.446 kuna s PDV-om.

– Parkiralište mogu koristiti svi građani koji posjećuju groblje, a njegovom izgradnjom je više nego dvostruko povećan kapacitet broja vozila koja mogu parkirati, što je do sada bio problem – kazao je Bilić

Foto: Ivan Balija
Dubravko Bilić // Foto: Ivan Balija

Projektom je, dakle, obuhvaćena izgradnja parkirališta veličine veličine 3480 metara kvadratnih sa spojem na državnu cestu DC24, odnosno Gajevu ulicu, a osim prometnih površina, izvedena je i oborinska cestovna kanalizacija.

Radove, koji su završeni 30. rujna, izveo je COLAS Hrvatska d.d. iz Varaždina.

– U planu su radovi na uređenju glavnih staza na ludbreškom groblju postavom polimer-cementne podloge te izgradnja ekološki učinkovite LED javne rasvjete parkirališta te u sklopu glavnih staza na groblju. Realizacija planiranih radova ovisi o osiguranju sredstva iz proračuna te vanjskih izvora, jer je projekt uređenja groblja prijavljen za sufinanciranje iz EU sredstava – rekao je Bilić.

Parking uz gradsko groblje je besplatan.

Foto: Robert Šprihal
Foto: Robert Šprihal
Foto: Tomica Letina
Foto: Tomica Letina