13. PO REDU

FOTO U Molvama održani Kulturno-edukativno-sportski susreti hrvatskih branitelja

Susrete su organizirali članovi Općinskog ogranka UHDDR Općine Molve u spomen na poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje.

09:30h
0
Foto: Općina Molve

Povodom obilježavanja Dana Općine Molve, u subotu, 24. kolovoza, u Molvama su održani 13. kulturno-edukativno-sportski susreti hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata. Susrete su organizirali članovi Općinskog ogranka UHDDR Općine Molve u spomen na poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje.

Susreti su započeli su u jutarnjim satima, kada je zajedničko izaslanstvo Općinskog ogranka UHDDR-a Molve i Općine Molve, na mjesnom groblju položilo cvijeće i zapalilo svijeće kod centralnog križa i na grobovima preminulih članova udruge.

U zajedničkom izaslanstvu sudjelovali su zamjenik općinskog načelnika Martin Tuba, predsjednik Općinskog vijeća Općine Molve Zdravko Tuba te članovi UHDDR-a Krešimir Cestar, Željko Krznarić, Ivica Vujković i Đuro Jaković.

Nakon polaganja cvijeća i paljenja svijeća na molvarskom groblju, program je nastavljen u Društvenom domu i na malonogometnom igralištu, gdje je upriličeno svečano otvaranje susreta i takmičenja. Uvodnu riječ izrekao je predsjednik OO UHDDR Općine Molve Krešimir Cestar, a susrete je službeno otvorio predsjednik Općinskog vijeća Općine Molve Zdravko Tuba.

Na susretima su sudjelovali hrvatski branitelji i dragovoljci Domovinskog rata iz ŽP UHDDR Koprivničko-križevačke Županije, GO UHDDR grada Požege, GO UHDDR grada Sv. Nedelja, OO UHDDR Općine Stupnik, OO UHDDR Općine Sveti Đurđ, OO UHDDR Općine Drnje, UHDDR Ogranak G.Č. Sesvete, UHB RH-a Zagreb, UHB RH-a Đurđevac, USJP Ban Koprivnica i UDVDR Općine Gola.

Sudionici susreta posjetili su i Župnu crkvu Blažene Djevice Marije u Molvama, gdje ih je dočekao molvarski župnik o. Zdravko Tuba, koji im je tom prilikom ukratko prezentirao saznanja o molvarskom Marijanskom svetištu te ispričao o kipu Majke Božje Molvarske, a potom su se svi zajedno pomolili za sve poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje.

U sportskom dijelu susreta hrvatski branitelji su se natjecali u malom nogometu, belotu, elektronskom pikadu i visećoj kuglani, a tom prilikom su ostvareni sljedeći rezultati:

Mali nogomet:
1. ŽP UHDDR Koprivničko-križevačke županije,
2. OO UHDDR Općine Molve,
3. GO UHDDR grada Požege,

Elektronski pikado:
1. ŽP UHDDR Koprivničko-križevačke županije,
2. GO UHDDR grada Požege,
3. USJP “Ban” Koprivnica,

Viseća kuglana:
1. GO UHDDR grada Požege,
2. OO UHDDR Općine Sv. Đurđ,
3. USJP “Ban” Koprivnica,

Belot:
1. USJP “Ban” Koprivnica,
2. GO UHDDR grada Sv. Nedelje,
3. OO UHDDR Općine Molve.

Po završetku natjecanja najuspješnijim ekipama i pojedincima, predsjednik OO UHDDR Općine Molve Krešimir Cestar uručio je pehare i medalje.

Susreti su završili zajedničkim druženjem uz lokalni tamburaški sastav, a organizator susreta, OO UHDDR Općine Molve, za sve sudionike i naše drage goste osigurao je dovoljne količine hrane i napitaka.

čitam...