prvi susret

FOTO U novovirovskom vrtiću Bregunica mališani kroz likovnu radionicu sudjelovali u projektu Ruksak (pun) kulture

Djeca je to bio prvi susret rada u ovoj tehnici te su bili zainteresirani za ponuđeno.

13:52h
0
Foto: Dječji vrtić Bregunica
Foto: Dječji vrtić Bregunica

Ruksak (pun) kulture je umjetničko-edukativni program vezan uz umjetnost i kulturu, a u hrvatskim vrtićima i školama provode ga stručnjaci autori različitih umjetničkih praksi (književnici, likovni, kazališni, glazbeni, plesni, filmski i drugi umjetnici te studenti umjetničkih akademija).

Tako je dječji vrtić Bregunica u petak, 13. rujna 2019. godine u sklopu projekta Ruksak (pun) kulture posjetila akademska slikarica Dominique Jurić i održala dječju likovnu radionicu vitraja na temu Zaštićene životinjske vrste Jadrana sa mješovitom vrtićkom grupom djece.

Djeca su imala priliku naučiti raditi s prozirnim folijama u boji nastojeći dobiti efekte obojenih stakala. Uz likovni dio, djeci su pričala o zaštićenim vrstama te o potrebi očuvanja prirodnog okoliša i bio raznolikosti, ali i ono najvažnije, pokušali smo ih potaknuti na samostalno istraživanje vlastitih kreativnih sposobnosti. Po završetku radionice, radovi su postavljeni na izložbi u vrtiću.

Djeca je to bio prvi susret rada u ovoj tehnici te su bili zainteresirani za ponuđeno.

Nadamo se da će naš vrtić i u budućnosti dobiti mogućnost sudjelovanja u ovom dragocjenom projektu jer su ove godine još četiri vrtića iz naše županije odabrani kojima je odobreno sudjelovanje u projektu Ruksak (pun) kulture.

čitam...
Loading...