SVEČANOST

FOTO U Pitomači otvoren Poduzetnički inkubator kao dio golema projekta, Grgačić: Želimo napredak, zajedništvom možemo puno

Inkubatore su dobili i Slatina te Orahovica.

10:00h
0
Foto: V. Grgurić, I. Bedeković (icv.hr)

Velika svečanost otvaranja Poduzetničkog inkubatora održana je jučer u Pitomači. Kako piše icv.hr, uz one u Slatini i Orahovici, riječ je o jednom triju inkubatora u sklopu projekta vrijednog 27 milijuna kuna za što je Virovitičko-podravska županija dobila bespovratnih europskih 20 milijuna kuna.

U Orahovici su otvaranju, među ostalim, prisustvovali ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, saborski zastupnik Tomislav Tolušić i župan virovitičko-podravski Igor Andrović. Uz njih, otvaranju inkubatora u Pitomači prisustvovala su ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, saborski zastupnik Josip Đakić, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić i direktorica inkubatora Neda Martić.

– U roku mjesec dana otvorili smo tri projekta. Prije mjesec dana reciklažno dvorište vrijedno preko četiri milijuna kuna, preko puta zgrada Herbarium vrijednosti preko 20 milijuna kuna, a ovo danas je investicija od deset milijuna kuna i naša industrijska zona je popunjena. Još je tu i novi prostor Alumontaže, koji je pri kraju. Znači preko 40 milijuna kuna u roku od otprilike godine i pol, kada je ovo još bila livada. Danas je to puna zona, mi smo popunjeni. Vjerujem da je ovo apsolutno dobar potez, kako za našu općinu Pitomača, tako i za županiju, ali i državu. Mi smo otvoreni, želimo napredak, a zajedništvom kao općina, županija i država možemo jako puno – kazao je Grgačić, prenosi icv.hr.

 

čitam...