JEDNAKI, SLIČNI, RAZLIČITI

FOTO U Područnoj školi Srijem predstavljena rampa za osobe s invaliditetom, M. Mraz: Udruge civilnog društva su korektiv društva i nedostataka u zajednici

Radi se o aktivnosti projekta Jednaki, slični, različiti, koji je sufinancirala Koprivničko-križevačka županija.

14:30h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Predstavljena je pristupna rampa za osobe s invaliditetom u Područnoj školi Srijem, koja se nalazi u sastavu Osnovne škole Sokolovac.

Radi se o aktivnosti projekta Jednaki, slični, različiti, koji je sufinancirala Koprivničko-križevačka županija. Glavni cilj bila je edukacija korisnika djece bez teškoća u razvoju o osobama s invaliditetom.

Predsjednica Udruge Bolje sutra Marija Mraz kazala je kako uvijek paze na potrebe zajednice.

– Udruge civilnog društva su korektiv društva i nedostataka u zajednici. Često smo dolazili u školu u Srijem, shvativši kako je najveći problem bio dovesti članove u invalidskim kolicima ili one koji se teško kreću. Prijavili smo se, dakle, na natječaj raspisan od Koprivničko-križevačke županije kako bi se tim sredstvima izgradila pristupna rampa – kazala je M. Mraz.

Foto: Ivan Balija
Marija Mraz // Foto: Ivan Balija
Rampa će pomoći brojnim ljudima

Ravnatelj OŠ Sokolovac Saša Korkut naveo je kako PŠ Srijem, koja broji dvadesetak učenika, trenutno nema potrebu za rampom glede samih polaznika, već ističe važnost i u kontekstu starijih osoba koje dolaze i kojima je ovim načinom olakšan pristup. Ujedno je potvrdio kako je ova malena škola imala najveću suradnju s Udrugom Bolje sutra.

– Svake godine zajedno provodimo projekte čime je ovo iznimno potrebno. K tome dolaze djeca Podravskog sunca kojima je, jednako tako, potrebna rampa. Nadam se kako ćemo jednoga dana ovo uspjeti napraviti u svim područnim školama, u matičnoj je riješeno – objasnio je Korkut.

Foto: Ivan Balija
Saša Korkut // Foto: Ivan Balija

Pred Koprivničko-križevačkom županijom bio je dožupan Ratimir Ljubić.

– Županija prati svoje udruge, njihove ideje i projekte. Ovim putem zahvaljujem se i čestitam Udruzi Bolje sutra. To je jedan tipični primjer suradnje civilnog društva s javnim sektorom gdje je Udruga imala ideju i osigurala novčana sredstva putem Županije, a škola, odnosno ravnatelj, nastavnici i roditelji svojim radom uspjeli to riješiti. Zbilja se radi o lijepoj suradnji kojom se dobila korisna stvar – zaključio je Ljubić.

Foto: Ivan Balija
Ratimir Ljubić // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija