SLOBODNA DVA PROIZVODNA PROSTORA

FOTO U samo dva mjeseca inkubator u Pitomači postao je dom za četiri poduzetnika i tridesetak zaposlenih

Poduzetnički inkubator u Pitomači dio je projekta Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije, kojim su otvoreni novi poduzetnički inkubatori u Orahovici, Slatini i Pitomači

15:46h
0
Foto: www.icv.hr, Ivan Bedeković

U četvrtak, 13. veljače, župan Igor Andrović je, zajedno sa svojim zamjenicima Marijom Klementom i Darkom Žužakom, obišao Poduzetnički inkubator u Pitomači, a samim time i  poduzetnike koji su u njemu pronašli mjesto rada. Obilasku su se pridružili i načelnik Željko Grgačić, Josip Hetrih, zamjenik direktorice Poduzetničkog inkubatora, Oliver Jukić, dekan Visoke škole Virovitica i Bojan Mijok, županijski pročelnik.

U poduzetničkom inkubatoru u Pitomači smjestile su se četiri tvrtke koje broje tridesetak zaposlenih, a uskoro dolaze i novi poduzetnici koji će popuniti slobodna mjesta.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović izrazio je zadovoljstvo brojem poduzetnika u inkubatoru.

Igor Andrović // Foto: www.icv.hr, Ivan Bedeković

– U samo dva mjeseca ovaj poduzetnički inkubator u Pitomači postao je dom za četiri tvrtke. Popunjavaju se proizvodni prostori, još su dva slobodna. To znači da se pokreće i proizvodnja ovdje na području općine Pitomača i na području Virovitičko-podravske županije. Isto tako i ovi prostori koji su namijenjeni za uredske prostore se također polako popunjavaju, ukupno je već tridesetak zaposlenih u te četiri tvrtke i najave su da će dolaziti novi poduzetnici – rekao je župan Andrović.

Župan je napomenuo kako su poduzetnički inkubatori velika potpora poduzetnicima početnicima, oni im dođu kao vjetar u leđa za početak poslovanja, no to nisu jedine mjere koje Virovitičko-podravska županija daje za poduzetnike početnike, kaže župan.

– Od nedavno tu su krediti s nula posto kamata od nekih 200 tisuća pa do 2 milijuna kuna, imate potpore s Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i ono što treba su poduzetničke ideje, a sudeći po stanarima ovog poduzetničkog inkubatora siguran sam da i toga neće nedostajati – istaknuo je Andrović.

Poduzetnički inkubator u Pitomači dio je projekta Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije, kojim su otvoreni novi poduzetnički inkubatori u Orahovici, Slatini i Pitomači. Projekt je bio vrijedan oko 30 milijuna kuna, za što je Virovitičko-podravska županija, kao nositelj, dobila bespovratnih europskih 20 milijuna kuna.

čitam...