FOTO U Sigecu je svečano otvoren obnovljeni centar, Matijašić: Imamo najljepši mali trg u Podravini

Prije dvije godine ovdje je bila derutna zgrada, a sada imamo najljepši mali trg u Podravini, rekao je načelnik.

21:29h
0
trg

Trg u Sigecu dobio je svoje novo lice, a danas je priređeno njegovo svečano otvorenje. Prije same svečanosti, u župnoj crkvi sv. Marka evanđelista održana je sveta misa koju je predvodio monsinjor Josip Mrzljak, varaždinski biskup u miru, uz suslavlje župnika Leona Lozančića.

– Vremena su kada se ne okupljamo često, no drago mi je da svjedočimo ovakvim događajima koji će razveseliti cijelu zajednicu i značajno doprinijeti kvaliteti života mještana Sigeca. Sve nas povezuje želja za stvaranjem nečega dobroga u mjestima gdje živimo, a mala mjesta poput ovog velika su zahvaljujući svojim stanovnicima i ljudima koji vode ovu Općinu – kazao je župan Darko Koren na otvorenju trga.

Za opuštenu atmosferu i sjećanje na legendarne Gruntovčane pobrinuli se Presvetli (Josip Dombaj) i Cinober (Krešo Lukačinec), glumci KUD-a Gruntovec koji djeluje u sklopu Udruge Sigečko srce, koji su vodili protokol otvorenja.

Načelnik Krešimir Matijašić izrazio je ponos novouređenim trgom, kojim dominira velika pisanica s posvetom likovima iz Gruntovčana.

– Prije dvije godine ovdje je bila derutna zgrada, a sada imamo najljepši mali trg u Podravini. Za uređenje trga izdvojili smo 320 tisuća kuna, od čega je pola iznosa dala naša Županija na čemu se iskreno zahvaljujem. Uz to, uredili smo i parkiralište i zgradu dućana s čime se investicija penje na milijun kuna, a velik doprinos osmišljanja izgleda trga dale su i udruge s ovog područja. Ovakvo zajedništvo je put za razvoj i napredak naših općina, sela i gradova – kazao je.

Prigodne riječi uputili su i saborski zastupnik Darko Sobota, načelnik Gole Stjepan Milinković, dok je monsinjor Mrzljak blagoslovio trg i sve prisutne.

Uz ovu svečanost, u Društvenom domu postavljena je etnografska izložba u organizaciji Udruge Sigečko srce, a čine ju predmeti i fotografije u vlasništvu Marijane Kranjec.