erasmus+

FOTO U sklopu mobilnosti OŠ Koprivnički Bregi ugostili partnere iz Portugala, Njemačke i Nizozemske

11:29h
0
Erasmus
Foto: OŠ Koprivnički Bregi

OŠ Koprivnički Bregi već treću godinu provodi projekt pod nazivom Join us! Living
responsibly as Europeans – creating a sustainable environment / Pridruži nam se! Živjeti odgovorno kao Europljani – stvarati održivo okruženje.

Tim povodom, od 19. do 24 rujna, ugostili su sedam učitelja i 14 učenika partnerskih škola iz Portugala, Njemačke i Nizozemske.

Toplim pozdravnim riječima goste škole pozdravila je koordinatorica škole Sunčica Vuljak. Tom prigodom, gosti su uživali u glazbenoj tradicionalnoj dobrodošlici koju su pripremile učiteljice Dragica Horvat-Fuček s malim folklorašima i učiteljica Tajana Tomec Lesjak s tamburašima.

Na radionicama i zajedničkim aktivnostima učenici su se međusobno upoznali i zbližili, pokazali znanje engleskog jezika i upoznali školu, natjecali se u skupinama pišući pjesme i rješavajući (ne)moguće zadatke, ukrašavali su čestitke od recikliranog papira, istraživali školu u skupinama rješavajući zagonetke i predstavljali svoju školu i svoj grad.

Erasmus
Foto: OŠ Koprivnički Bregi

Na OPG-u Siladi domaćini su ih upoznali s ciklusom uzgoja i prerade tikve – od polja do proizvodnje bučinog ulja.

Posjetili su i Centar za posjetitelje Med dvemi vodami smješten u  međimurskom naselju Križovec, jedini i prvi hrvatski trg koji je posvećen prirodi.

U Koprivnici su razgledali Podravkin muzej prehrane te sjedište Koprivničko-križevačke županije gdje je zamjenik župana Ratimir Ljubić gostima prezentirao županiju.

U gradskoj vijećnici pozdravila ih je zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž nakon čega je uslijedilo iscrpno predavanje Nebojše Kalanja, stručnog suradnika za europske poslove i održivi razvoj, koji je prezentirao grad Koprivnicu, njezina geografska, ekonomska, kulturna, sportska i zabavna obilježja. Pri tome je poseban naglasak stavljen na prezentiranje grada Koprivnice kao dobrog primjera grada koji drži do održivog razvoja što je i glavna tema školskog Erasmus+ projekta.

Erasmus
Foto: OŠ Koprivnički Bregi

U Kampusu su pogledali mjesto gdje se pune električni autobusi.

Turneja županijom završila je u Đurđevcu, u Posjetiteljskom centru Đurđevački pijesci te obišli malu Saharu.

Susret je bio i prilika kako bi razgledali Primorsko-goransku županiju. U pratnji lokalnog vodiča posjetili su Trsatsku gradinu, crkvu Gospe Trsatske i sam grad Rijeku. U Fužinama su razgledali špilju Vrelo i vozili se turističkim vlakićem oko akumulacijskog jezera Bajer uz crpnu hidroelektranu Fužine.

Osim podizanja ekološke svijesti kod učenika, poticanja učenja stranih jezika, razvila su se nova prijateljstva, dogovori o međusobnim privatnim posjetima i ponovnom povratku u Hrvatsku.

Erasmus
Foto: OŠ Koprivnički Bregi
Erasmus
Foto: OŠ Koprivnički Bregi
Erasmus
Foto: OŠ Koprivnički Bregi
Erasmus
Foto: OŠ Koprivnički Bregi
Erasmus
Foto: OŠ Koprivnički Bregi
Erasmus
Foto: OŠ Koprivnički Bregi
Erasmus
Foto: OŠ Koprivnički Bregi
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!