DVD REKA

FOTO U slavljeničkoj godini izabrali novu predsjednicu, a stiže im i novo kombi vozilo

U planu za ovu godinu vrijednim rečkim vatrogascima je i dalje raditi na usavršavanju članova i opreme, sudjelovati u društvenom životu Reke te obavljati preventivne protupožarne aktivnosti i edukacije.

09:52h
0
dvd reka godisnja skupstina
Foto: DVD Reka

Članovi DVD-a Reka u nedjelju su održali godišnju izborno-izvještajnu skupštinu na kojoj su predstavili svoj rad u protekloj godini, donijeli planove za ovu godinu te izabrali novu predsjednicu.

Funkcija je pripala Martini Lončarić koja je na tom mjestu zamijenila Stjepana Futača. Sada već bivši predsjednik naglasio je da će i dalje aktivno sudjelovati u radu DVD-a i biti uključen u sve aktivnosti, no da je došlo vrijeme za nove, mlade ljude i ideje i smjer kojim će mladost nastaviti voditi ovo prigradsko dobrovoljno vatrogasno društvo.

Zapovjednik će i dalje biti Darko Lončarek. On se na skupštini osvrnuo na 2020. godinu te od aktivnosti istaknuo dobru suradnju i zajedničke aktivnosti sa Župom Presvetog Trojstva, Mjesnim odborom te Društvom žena Reka.

– Tijekom godine sudjelovali smo u aktivnostima suzbijanja pandemije koronavirusa, 17 puta, obavili smo pasivna dežurstva tijekom žetvene sezone, sudjelovali na vježbi Cerine 2020., a jedan naš član bio je na dislokaciji na Brijunima. S dva člana, kombijem i prikolicom sudjelovali smo na izvanrednoj dislokaciji u Sisačko-moslavačkoj županiji. Ukupno smo imali devet intervencija kroz godinu – kazao je zapovjednik Lončarek.

S ponosom je naglasio kako je prvi put u povijesti društva ekipa ženske mladeži boravila u Kampu vatrogasne mladeži Fažana, a zahvalio je i Vatrogasnoj zajednici grada Koprivnice na vrijednoj opremi koju je društvo dobilo.

– Ukupna vrijednost opreme koju smo dobili od VZG-a je 102.000 kuna, od čega je vatrogasna prikolica vrijednosti 91.000 kuna na čemu smo posebno zahvalni – zaključio je zapovjednik Lončarek.

U planu za ovu godinu vrijednim rečkim vatrogascima je i dalje raditi na usavršavanju članova i opreme, sudjelovati u društvenom životu Reke te obavljati preventivne protupožarne aktivnosti i edukacije.

DVD Reka ove godine obilježava 70. godišnjicu, no zbog epidemioloških mjera za sada nije moguće organizirati veće svečano okupljanje.

Rad društva pohvalili su i predstavnici VZG-a Koprivnica, predsjednik Ivan Golubić, zapovjednik Hrvoje Blažeković i tajnica Ines Štefanić, a okupljene je predsjednik Golubić razveselio informacijom da će dobiti novo kombi vozilo u DVD Reka, u sklopu nabavke više takvih vozila za društva u sklopu VZG-a.

Skupštini je prisustvovao i gradonačelnik Mišel Jakšić koji je naglasio važnost vatrogasaca za sigurnost grada, prigradskih naselja i svih građana te još jednom podsjetio na ulogu u pandemiji i potresu koji se dogodio krajem godine. Najavio je i daljnju potporu Grada za sve preventivne i operativne vatrogasne aktivnosti te suradnju na svim razinama.