ulaznica 10 kuna

FOTO U trgovačkom centru Pevec otvorena druga međunarodna izložba malih životinja, Robert Kranjčević: Tu su i dvije autohtone hrvatske rase kokoši

Ima tu svakakvih životinja, Izložba je otvorena od danas pa sve do nedjelje u 14 sati, a najveći broj posjetitelja očekuje se u nedjelju. 

16:42h
0

Danas je u 15 sati svečano otvorena izložba malih životinja u prostorima trgovačkog centra Pevec, a svi posjetitelji mogu vidjeti gotovo 900 impresivnih životinja. Ovo je drugo izdanje ovakve izložbe, prvo je bilo prošle godine.

– Ove godine sudjeluju Slovenija, Hrvatska i Mađarska. Ukupno je blizu oko 900 životinja, 889 komada sve skupa. Od toga je 270 golubova, 140 peradi, nešto zamoraca, 140 kunića, 80 ptica i 20 komada fazana. Prošle godine izložbu posjetilo je oko 1600 ljudi. Slično očekujemo i ove godine –  rekao je Robert Kranjčević, predsjednik izložbenog odbora, istaknuvši ima puno neobičnih rasa.

Izložba sadrži jednu pasminu koja još nije ni priznata kod nas u Hrvatskoj, ona je jedinstvena i prvi se put prikazuje na ovoj izložbi. Riječ je o kokoši koja ide pod imenom Pavlovskaya. Također, prikazane su dvije autohtone hrvatske rase, kokoš hrvatica i križevačka kukmasta kokoš koja je nastala u prigorskom kraju.

– Drago mi je da smo danas u Koprivnici otvorili drugu međunarodnu izložbu malih životinja i ovom prilikom pozivam sve građane okolice i širih područja da posjete ovu zaista veliku manifestaciju – kazala je Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika.

Ima tu svakakvih životinja, Izložba je otvorena od danas pa sve do nedjelje u 14 sati, a najveći broj posjetitelja očekuje se u nedjelju. Ulaznica košta 10 kuna.

Loading...