svečano otvorenje

FOTO U Virju je otvoreno novo dječje igralište, a brojni mališani odmah su ga isprobali

Općina je u uređenje i modernizaciju igrališta uložila preko 600 tisuća kuna, a na igralištu su postavljena nova igrala, klupe i ostali sadržaji, čime je virovski park dobio novu vizuru i obiteljsku oazu za opuštanje.

23:00h
0

U središtu općine Virje danas je uz brojne mještane i djecu, svečano otvoreno novouređeno dječje igralište.

Kao što je pojasnio načelnik Mirko Perok, Općina je u uređenje i modernizaciju igrališta uložila preko 600 tisuća kuna, a na igralištu su postavljena nova igrala, klupe i ostali sadržaji, čime je virovski park dobio novu vizuru i obiteljsku oazu za opuštanje.

Igralište su otvorili župan Darko Koren i zamjenik Ratimir Ljubić te načelnik, koji im je zahvalio na dolasku, kao i na dosadašnjoj suradnji i partnerstvu u brojnim zajedničkim projektima.

– Uređenje dječjeg igrališta samo je nastavak naših projekata i programa čiji je cilj zadržati mlade obitelji u Virju i privući nove. Jedan od pokazatelja da idemo u dobrom smjeru je i povećanje broja djece u vrtiću, a smanjenjem cijene vrtića od jeseni dodatno ćemo olakšati roditeljima – dodao je načelnik Perok.

Župan je obišao novo igralište te je istaknuo kako Županiju i Općinu veže dugogodišnja odlična suradnja.

– Kroz brojne realizirane projekte vidljivo je da Općina brine o stanovnicima, njihovim potrebama i njihovom životnom standardu. To se posebno odnosi na brigu o boljim demografskim prilikama i mladim obiteljima, u čemu i Županija daje doprinos, ulaganjem u obrazovnu i društvenu infrastrukturu, veću dostupnost zdravstvenih usluga te kroz ravnomjerni razvoj svojih ruralnih sredina – zaključio je župan.

 

čitam...