pogača z oreji

FOTO Učenici na radionici pokazali velik interes za pripremu ovog autohtonog podravskog kolača

U tome se posebno istakao, slijedeći naputke đurđevačkih pogačarki , učenik II. razreda Mihael Jovanović iz Ferdinandovca. On je odmah, zbog dobro i uspješno odrađenog posla, od svog stručnog nastavnika J.Kolarevića zaradio peticu.

13:48h
0
Foto: đurđevac.hr

Nakon prošlotjedne uspješne prezentacije pogače z oreji, kao nematerijalnog kulturnog dobra Grada Đurđevca i đurđevačke Podravine, pred nastavnicima kuharstva u koprivničkoj Obrtničkoj školi, pogača je predstavljena i budućim kuharima i konobarima u đurđevačkoj Strukovnoj školi.


O njenoj posebnosti im je govorila Anđela Lenhard  Antolin, inicijatorica i koordinatorica njene zaštite pri Ministarstvu kulture RH, a pokaznu radionicu su s učenicima drugog razreda, i ovom prilikom  održale poznate đurđevačke pogačarke, Ljubica Dobravec, Brankica Balabanić i Verona Lenhard, članice Udruge žena  Grada Đurđevca.

Zahvaljujući prethodnoj animaciji  i dobroj pripremi  stručnih nastavnika kuharstva Josipa Kolarevića, Đurđice Časar i Mirka Vujića, učenici su na radionici pokazali zamjetan interes za pripremu ovog autohtonog podravskog kolača.

U tome se posebno istakao, slijedeći naputke đurđevačkih pogačarki , učenik II. razreda Mihael  Jovanović iz Ferdinandovca. On je odmah, zbog dobro i uspješno odrađenog posla,  od svog stručnog nastavnika J.Kolarevića zaradio peticu.

čitam...