podizanje svijesti

FOTO Učenici obišli koloniju i učili o bregunici

13:00h
0
Učili o bregunici // Foto: WWF (Marta Lenac)
Učili o bregunici // Foto: WWF (Marta Lenac)

Tom prilikom organiziran je obilazak kolonije u Ferdinandovcu, kviz i umjetničke radionice kako bi se i kod najmlađih podigla svijest o ugroženosti ove ptice zbog gubitka njenog prirodnog staništa.

U sklopu kampanje Bregunica – ptica 2016. godine 80 učenika iz župnija duž rijeke Drave obišlo je jednu od najvećih kolonija bregunica u Ferdinandovcu u organizaciji WWF Adria.

Tom prilikom organiziran je obilazak kolonije, kviz i umjetničke radionice kako bi se i kod najmlađih podigla svijest o ugroženosti ove ptice zbog gubitka njenog prirodnog staništa.

– Bregunica je pod velikim pritiskom zbog nestanka staništa zbog obaloutvrda i izgradnje hidroelektrana. Pored očuvanja postojećih kolonija, potrebno je obnoviti i dosad uništena staništa, ali i podići svijest javnosti o ovoj iznimnoj ptici. Djeca su oduševljena ovom ptičicom te su pokazala iznimno poznavanje njenog života i prijetnji s kojima se suočava – istaknula je Branka Španiček, voditeljica projekata u WWF Adria.

Ugroženim pticama zbog gubitka njihovih prirodnih staništa u svom radu bavi se i Goran Šafarek, koprivnički biolog, kolumnist portala ePodravina.hr i suradnik WWF Adria.

čitam...