11.3 C
Koprivnica
Petak, 31. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Sport Cannot Stop at Borders

FOTO Učenici odmjerili snage na košarkaškom kampu, a pobjedu su odnijeli Čazmanci
F

Učenici su bili odlični, slušali su nas i radili su sve što se od njih tražilo. Nije bilo lagano, svakodnevno dva treninga i zato svaka im čast na strpljenju. Dali smo im osnove vođenja lopte, šut i dodavanja, rekla je trenerica

Ne propustite

U sklopu košarkaškog kampa koji se održavao u Koprivnici u sklopu  projekta “Sport Cannot Stop at Borders” održan je Street ball turnir na kojem su snage odmjerile mješovite ekipe Koprivnice i Čazme te mađarskih gradova Heviza i Zalaegersega. Boje Koprivnice branile su ekipe Piceki i Patke, Čazme Le Bron i Teletabisi, Zalaegerseg ekipe The Losers i ekipa The Last dok je za Heviz igrala ekipa Bibo.

Nakon odigranih svih utakmica prvo mjesto osvojili su učenici iz Čazme, drugo plasirani bili su učenici iz Koprivnice. Treće mjesto zauzeli su učenici iz Heviza dok je posljednje mjesto pripalo učenicima iz Zalaegersega. „Hvala vam svima na dolasku i nadam se da ste se dobro proveli u Koprivnici. Također,  hvala vam što pokazujete interes za sport i što promičete sportski način života“- istaknula je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž prilikom podjele medalja i pehara.

– Učenici su bili odlični, slušali su nas i radili su sve što se od njih tražilo. Nije bilo lagano, svakodnevno dva treninga i zato svaka im čast na strpljenju. Dali smo im osnove vođenja lopte, šut i dodavanja. No, prvenstveno su igrali košarku. Moram istaknuti kako su danas, na turniru, pokazali veliki napredak u igri te su radili puno manje grešaka – istaknula je trenerica košarke i sudac današnjeg Street ball turnira Marica Korolija.

U sklopu kampa organizirane su razne aktivnosti s ciljem podizanja svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti i zdravog načina života kao i važnosti prihvaćanja različitih kultura. Tako su u gimnaziji „Fran Galović“ svakodnevno održavani kondicijski treninzi te tečajevi mađarskog odnosno hrvatskog jezika dok su u Dvorani Branimir održavani košarkaški treninzi. Polaznici kampa povijest i kulturnu baštinu upoznali su uz pomoć stručnih službi gradskog Muzeja te profesora koprivničke Gimnazije „Fran Galović“.

Projekt „Sport Cannot Stop at Borders“  provodi se u sklopu programa Interreg V-A prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

volonter penzioner

Kreativne članice kluba umirovljenika vezle podravske motive, a onda ih i izložile u prostorijama kluba

Svoje su ručne radove u prostorijama Kluba umirovljenika Volonter penzioner u Koprivnici predstavile članice kluba. Inače, klub je osnovalo Gradsko...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti