19.6 C
Koprivnica
Petak, 24. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Međužupanijskog natjecanje mladih Crvenog križa

FOTO Učenici OŠ Braće Radića i Srednje škole Koprivnica predstavljat će nas na državnom prvenstvu
F

Ekipe podmlatka i mladeži pokazale su svoja znanja u teorijskom i praktičnom dijelu.

Ne propustite

Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i koprivnička Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski u subotu su bili domaćini Međužupanijskog natjecanja mladih Crvenog križa.

Natjecanje je otvorila pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja, a okupljenima su se obratile, u ime škole domaćina ravnateljica Gordana Gazdić Buhanec i ravnateljica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Dubravka Jaković.

Ekipe podmlatka i mladeži pokazale su svoja znanja u teorijskom i praktičnom dijelu. Teorijski dio obuhvaća znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima dok su u praktičnom dijelu ekipe pokazale znanja i vještine iz pružanja Prve pomoći.

Na natjecanju su sudjelovale ekipe u kategoriji podmlatka OŠ Braće Radić Koprivnica, OŠ S. Rubido Erdody iz Gornje Rijeke, OŠ Molve i OŠ V. Nazora iz Daruvara te u kategoriji mladeži Srednja škola Koprivnica, Gimnazija I. Kranjčev iz Đurđevca i Srednja gospodarska škola iz Križevaca.

U kategoriji mladeži prva je bila Srednja škola Koprivnica s mentorom Tomislavom Lončarom te su odnjeli 112,43 bodova, druga je bila Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac i mentor Horvat Josip sa 100,87 bodova, a Srednja gospodarska škola Križevci s mentoricom Majom Postrimovski je osvojila 77,10 bodova i treće mjesto.

U kategoriji podmlatka, OŠ Braća Radić Koprivnica s mentoricom Lidijom Molnar odnjela je prvo mjesto sa 112,53 bodova, drugo mjesto, s osvojenih 104,67 bodova, pripalo je OŠ Molve s mentoricom Željkom Ivandija Goll, a treće je zauzela OŠ Sidonije Rubido Erdody Gornja Rijeka i mentor Milenko Jelača s osvojenih 80,63 bodova.

U kategoriji mladeži najbolja je bila ekipa Srednje škole Koprivnica s mentorom Tomislavom Lončarom, a u ekipi su bile učenice Petra Frankol, Tea Kovaček, Antonia Lalić, Gabrijela Vojvodić, Sandra Krznarić i Emilija Zrinski.

U kategoriji podmlatka ekipa Osnovne škole Braća Radić s mentoricom Lidijom Molnar osvojila je prvo mjesto, a u ekipi su bile Nensi Glavnik, Marija Gerić, Karla Knez, Petra Ketiš, Gabriela Horvat i Petra Jurec.

Svim ekipama priznanja je na kraju natjecanja uručio koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić koji im je poželio i puno uspjeha na državnom natjecanju, koje će biti 13. svibnja u Sisku, a mlade je bodrio i dožupan Ivan Pal.

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

DVD STARIGRAD

FOTO Stigla je oprema vrijedna više od 25.000 eura, Tucaković: Nabava ove opreme rezultat je rada društva, ali i gradske Vatrogasne zajednice

Dobrovoljno vatrogasno društvo Starigrad dobilo je opremu vrijednu više od 25.000 eura. Primopredaji je prisustvovao i glavni vatrogasni zapovjednik i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti