Predblagdanski tjedan

FOTO Učenici OŠ Molve uživali u baletu Orašar pa uveselili roditelje i mještane božićnom priredbom

Posjet baletu bio je završni dio projekta Ususret Orašaru čiji je cilj bio upoznavanje učenika s baletom kao kazališnom umjetnošću te izrađivanje dekorativnih predmeta prema likovima iz baleta.

09:00h
0
Foto: OŠ Molve

Učenici Osnovne škole Molve imali su predblagdanski tjedan ispunjen prigodnim aktivnostima.


U utorak grupa učenika i njihovih roditelja te učitelja Osnovne škole Molve pogledala je balet Orašar Petra Iljiča Čajkovskog u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. Zbog svoje bajkovitosti ovaj je balet nezaobilazan u blagdansko doba, a većini je učenika to bio prvi susret s baletom.

Svoje oduševljenje viđenim učenici su iskazali snažnim i dugotrajnim pljeskom kojim su nagrađivali izvođače tijekom i nakon predstave. Bila je to idealna prilika za usvajanje temeljnih znanja o baletu, razvijanje interesa za različite stilove i vrste glazbe te usvajanje (ili prisjećanje) kazališnog bontona odnosno pravila lijepog ponašanja u kazalištu.

Posjet baletu bio je završni dio projekta Ususret Orašaru čiji je cilj bio upoznavanje učenika s baletom kao kazališnom umjetnošću te izrađivanje dekorativnih predmeta prema likovima iz baleta. U sklopu projekta održane su četiri radionice na kojima su sudionici radionica izrađivali balerine, baletne haljinice, likove lutka Orašara te uređivali školsko predvorje.

Voditeljice projekta bile su učiteljice Marija Halaček, Mirjana Kelemin i Danijela Večenaj, a vrijednost projekta prepoznala je i INA, koja ga je poduprla svojim sponzorstvom.

Učenici su održali i božićnu priredbu za roditelje i mještane. Bilo je tu mnoštvo recitacija, glazbe, pjesme, plesa i glume kojima su učenici posjetitelje uveli u blagdansko raspoloženje.

čitam...