velika svečanost

FOTO Učenici u Peterancu novu su školsku godinu započeli u novoj školi vrijednoj 2,3 milijuna kuna

14:48h
0
Foto: KCKŽŽ

Svečano je otvorena dograđena i novouređena Područna škola Fran Galović u Peterancu, mjestu nedaleko od Koprivnice. Otvorio ju je Darko Koren, župan Koprivničko–križevačke županije.

U društvu učenika škole, župan je prerezao vrpcu, a školsku je zgradu blagoslovio župnik Ozren Bizek, uz prigodni kulturno-umjetnički program učenika.

– Svake godine nastojimo na simboličan način započeti školsku godinu otvaranjem obrazovnih objekata, a ove smo godine planirali dvije takve velike investicije, onu u Svetom Petru Orehovcu i ovdje u Peterancu. Doista me veseli što smo unatoč proračunski izazovnoj godini, uspjeli dugoročno riješiti pitanja školskih zgrada u ovim mjestima, jer je najvažnije da djeca imaju jednake i adekvatne uvjete za pohađanje nastave – kazao je župan Koren.

Istaknuo je da je ulaganje u obrazovanje prioritet Županije, a iz proračuna se za tu namjenu izdvaja oko 60 posto.

Veselo u novu školu // Foto: kckzz.hr

Ivan Pikivača, ravnatelj OŠ Fran Koncelak Drnje, u sklopu koje je i ova područna škola, zahvalio je Županiji i Općini Peteranec te naglasio kako je stara škola bila derutna i premala za broj učenika koji su je pohađali.

– Nova škola znači novi početak, a važno je napomenuti i kako danas krećemo s jedno smjenskim radom što je ogroman dobitak i za učenike i njihove roditelje. Svima želim mnogo lijepih trenutaka u ovoj zgradi i nadam se kako ćemo se vidjeti nagodinu u matičnoj školi u Drnju, povodom projekta energetske obnove – kazao je ravnatelj Pikivača.

Učenici su sjeli u nove školske klupe // Foto: kckzz.hr

Riječ je o investiciji čija je vrijednost oko 2,3 milijuna kuna. Investiciju je sufinancirala Općina Peteranec sa 750 tisuća kuna, a Županija je za učionički namještaj, kuhinju s opremom te poslove stručnog nadzora osigurala dodatnih 179 tisuća kuna.

Načelnik Općine Krešimir Matijašić zahvalio je Županiji što je prepoznala potrebu ulaganja i poticanja pozitivnog demografskog trenda, kao i ostanka mladih obitelji u ruralnim krajevima.

– Općina sada ima dvije nove škole i dva nova vrtića, koji će djeci i roditeljima vratiti osmijeh na lice i osigurati bolju budućnost – zaključio je načelnik Matijašić.

 

čitam...
Loading...