Područna škola Repaš

FOTO Učenici vlastitim trudom i zalaganjem prikupili sredstva za otvorenje knjižnice

11:06h
0
Podijeli objavu
Foto: PŠ Repaš

Prikupljanjem starog papira ostvarena su početna sredstva za prikupljanje knjižnične građe i opremanje prostorije.

U tri razredna odjeljenja Područne škole Repaš trideset učenika obrazovalo se bez knjižnice. Kako je održavanje nastave na taj način gotovo nemoguće prije dvije godine pokrenut je projekt Mala školska knjižnica, koji je konačno realiziran i priveden kraju.

Školska knjižnica neophodan je dio svake škole i ima vrlo važnu ulogu u odgoju i obrazovanju učenika. Mjesto je to gdje učenici stječu vještine za učenje kroz cijeli život, razvijaju maštu i osposobljavaju se za život odgovornih građana.

U današnjim tehnološko naprednim i izazovnim vremenima djeca su nesklona čitanju knjiga. Kako bi se učenici potaknuli na razvijanje istinske ljubavi prema čitanju pokušali su stvoriti mjesto u školi –knjižnicu gdje će razvijati ljubav i potrebu prema čitanju.

Prikupljanjem starog papira ostvarena su početna sredstva od 980 kuna. Kupljeno je 117 lektirnih naslova, police za knjige, vreća za sjedenje, stolić i CD plejer. Ovim naizgled skromnim sredstvima stvoreno je mjesto na kojem mašta nema granica. Školski časopisi su uz lektire osnova knjižnične građe pa su se tako pretplatili na časopise: Radost, Prvi izbor, Smib, Modra lasta i Moj planet.  Projekt je sponzorirala i INA uz pomoć 10.000 kuna.

Škola se zahvaljuje svima na pomoći, a posebice gospodinu Vladimiru Tišljar koji je bio posrednik njih i INA-e.

Podijeli objavu