tri obrazovna programa

FOTO Učilište Pouka uspješno osposobilo 26 osoba za tražena zanimanja, novopečeni tesar Albert Pavlić (60): Htio sam naučiti još nešto u životu, nadam se da ću se zaposliti

Projekt je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj ovog projekta ukupne vrijednosti 515.079,13 kuna je Obrtničko učiliite Pouka, a partner Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci.

12:40h
0
Foto: Jurica Karan

Učilište Pouka danas je svečano dodijelilo Uvjerenja o osposobljavanju/usavršavanju svojim polaznicima koji su uspješno završili tečajeve prekvalifikacije. Od 31 polaznika njih 26 položilo je završni ispit.

– U svojim aktivnostima pokušavamo doprijeti do sredstava iz europskih izvora. Pokušavamo osposobiti što više nezaposlenih osoba da steknu nova zanimanja, da budu zapošljivi. Osobito mi je zadovoljstvo da smo osposobili nove zaposlenike u Učilištu. Želim čestitati svim polaznicima na uspješnom osposobljavanju – rekao je Božo Barać, predsjednik Upravnog vijeća Obrtničkog učilišta Pouka.

Cilj projekta bio je unaprjeđenje znanja i vještina osoba s nižom razinom kvalifikacije ili
bez kvalifikacije te dugotrajno nezaposlenih radi povećanja njihove zapošljivosti. U 12 mjeseci 31 pripadnik ciljane skupine sudjelovao je u provođenju tri obrazovna programa u zanimanjima traženim na tržištu rada. Na tržištu sada ima devet novih tesara, devet montera solarnih sustava i osam elektrozavarivača.

 

Valerija Kramar Mihalić // Foto: Jurica Karan

– Ovo je još jedan u nizu uspješno odrađenih projekata Učilišta Pouka. Zadovoljstvo je biti partner ovakvoj instituciji. Čestitam hrabrim i odvažnim ljudima koji su se prijavili na usavršavanje i shvatili vrijednost cjeloživotnog učenja. Zajedničkim snagama mogu se učiniti pozitivni pomaci – rekla je Valerija Kramar Mihalić, rukovoditeljica odjela za tržište rada HZZ-a Područnog ureda Križevci i dodala je kako naša županija u zadnjih pet godina imm najveći postotak ljudi koji se uključuju u programe obrazovanja odraslih.

Predsjednica županijske Obrtničke komore Irena Kovačić kazala je kako posljednji uspjesi opravdavaju rad ovakvih institucija. Brojni provedeni projekti daju za pravo nadu da će se i dalje uspješno provoditi europski projekte, zaključila je i čestitala polaznicima.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić pridružio se čestitkama i dodao kako su ova tri zanimanja potreba tržišta rada u županiji i šire. Poželio je svim polaznicima uspješno pronalaženje posla i dostojne plaće.

Albert Pavlić // Foto: Jurica Karan

– Pohađao sam program za tesara, htio sam naučiti još nešto u životu i probati se zaposliti. Taj posao me i zanima, uspio sam i završiti, nadam se da ću se uspjeti zaposliti u struci – rekao je Albert Pavlić (60) iz Đelekovca koji je dosad bio nezaposlen, a ranije je bio privatni poduzetnik kojeg je situacija prislila da ugasi tvrtku.

Projekt je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj ovog projekta ukupne vrijednosti 515.079,13 kuna je Obrtničko učiliite Pouka, a partner Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci.

čitam...