DUGOGODIŠNJI RAD

FOTO Udruga K.V.A.R.K. izložbom obilježila 20. rođendan, Lončarić: Najveća vrijednost jest sloboda izražavanja

Izložbu se može razgledati radnim danom od 18 do 20 sati, i to od danas 22. ožujka do 22. travnja.

09:12h
0
Foto: Grad Križevci

Nezavisna kultura i civilno društvo u Križevcima dvije su teme na kojima radi Udruga K.V.A.R.K., a koja je u petak izložbom fotografijama kao presjekom vlastita djelovanja obilježila 20. rođendan.

Programski voditelj Galerije K2 Zdenko Balog kazao je kako je udruga uredila prostorije tijekom pandemijskih dana kada nije bilo moguće organizirati događaje. Izvršni direktor udruga Saša Lončarić dodao je kako su postavljanjem panoa fotografija s različitih programa, čiji je cilj bio predstaviti rad udruge, povezali prostor kluba i stepeništa.

Na stranicama Grada Križevaca stoji, također, kako su na galeriji kluba implementirani novinski isječci koji, prema riječima Lončarića, prikazuju “kakva je bila percepcija javnosti prema djelovanju udruge” između 2002. i 2012. godine te “kako su probijali granice.”

– Najveća vrijednost je sloboda izražavanja i taj prostor slobode koji nudimo mladim ljudima i kulturnjacima. Prostor u kojem se svatko osjeća dobrodošlim – kazao je Lončarić, prenose gradske stranice.

– Kroz 20 godina puno je mladih ljudi prošlo kroz samu udrugu i kroz Klub koji su se kasnije dokazali i u privatnim i u poslovnim sferama, a i osobno sam s gradonačelnikom proveo puno vremena u ovim prostorijama – rekao je zamjenik križevačkog gradonačelnika Danijel Šaško.

Izložbu se može razgledati radnim danom od 18 do 20 sati, i to od danas 22. ožujka do 22. travnja.