MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM

FOTO Udruga Mali princ predstavila projekt “Za bolje sutra” vrijedan skoro pola milijuna kuna

Početnom konferencijom projekta „Za bolje sutra“  obilježen je  Međunarodni dan osoba s invaliditetom, te je predsjednica Udruge Mali princ iskoristila priliku i čestitala svim osobama s invaliditetom  i njihovim obiteljima ovaj dan.

09:31h
0
Foto: Udruga Mali princ

Jučer je, točnije u utorak, u Gradskoj knjižnici Đurđevac održana početna konferencija projekta Za bolje sutra.

Kristinka Štefan, predsjednica udruge Mali princ naglasila je važnost ovog projekta koji će pružiti mogućnost jačanja stručnih znanja, osnaživanja i unapređivanja vještina za pet nezaposlenih radno sposobnih članica Udruge s ciljem poboljšanja njihove zapošljivosti.

Voditeljica projekta Ana Muktić upoznala je prisutne sa ciljevima ovog projekta koji traje 18 mjeseci i čija je vrijednost 440.438,23 kuna koliko iznosi i EU potpora te im predstavila planirane aktivnosti informatičkog opismenjivanja, verificiranog programa obrazovanja odraslih za poslove sakupljača, uzgajivača i prerađivača ljekovitog i aromatičnog bilja, radionice komunikacije, radionice razvoja kreativnosti, stručna putovanja i planiranu izložbe radova.

Predstavnici partnerskih organizacija Iva Gregurek Adaković, zaposlenica Centra za socijalnu skrb i Hrvoje Janči, gradonačelnik grada Đurđevca izrazili su zadovoljstvo partnerstvom na projektu. Ratimir Ljubić, dožupan Koprivničko- križevačke županije i Željko Lacković, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća grada Đurđevca čestitali su Udruzi na odobrenom projektu kroz koji se proširuje usluga podrške članovima Udruge.

Početnom konferencijom projekta „Za bolje sutra“  obilježen je  Međunarodni dan osoba s invaliditetom, te je predsjednica Udruge Mali princ iskoristila priliku i čestitala svim osobama s invaliditetom  i njihovim obiteljima ovaj dan u nadi da će se njihova prava i dalje unapređivati kroz razvoj postojećih i uvođenje novih socijalnih usluga, a za što se Udruga Mali princ kontinuirano zalaže kroz projekte koje provodi i planira provoditi.

Konferenciji su nazočili članovi Udruga Mali princ Đurđevac, predstavnici Centra za socijalnu skrb Đurđevac, Odjela za djecu s teškoćama u razvoju Osnovne škole Đurđevac, grada Đurđevca i Koprivničko- križevačke županije, Gimnazije Đurđevac, Udruge Latice Koprivnica, Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica i medija.

Foto: Udruga Mali princ
Foto: Udruga Mali princ
Foto: Udruga Mali princ
Foto: Udruga Mali princ
Foto: Udruga Mali princ

čitam...