STOPOSTOTNO FINANCIRANJE

FOTO Udruga Mali princ prijavila projekt Kuća podrške vrijedan gotovo 15 milijuna kuna

Priprema projekta započela je 2016. godine kada je Grad Đurđevac kupio nekretninu, srušio postojeći objekt i oslobodio za izgradnju nove zgrade, kao i izradio glavni projekt i ishodio građevinsku dozvolu.

13:49h
0
Foto: Udruga Mali princ

Udruga Mali princ danas je, na poziv Europskog fonda za regionalni razvoj Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podršku procesu deinstitucionalizacije – 2 faza, prijavila projekt Kuća podrške Mali princ vrijednosti 14.942.904,85 kuna. Predviđeno je stopostotno financiranje.


Projektom se, u partnerstvu s Gradom Đurđevcom i Centrom za socijalnu skrb Đurđevac, planira izgraditi i opremiti zgradu socijalne namjene u Ulici kralja Tomislava 3-5 pokraj Odjela za djecu s teškoćama u razvoju.

Provedbom projekta planiraju se osigurati sve potrebne izvaninstitucijske usluge i službe podrške kako bi osobe s intelektualnim teškoćama mogle ostati i kvalitetno živjeti u zajednici, a prvenstveno se to odnosi na usluge boravka i organiziranog stanovanja te kvalitetnije pomoći kroz osobnu asistenciju.

Priprema projekta započela je 2016. godine kada je Grad Đurđevac kupio nekretninu, srušio postojeći objekt i oslobodio za izgradnju nove zgrade, kao i izradio glavni projekt i ishodio građevinsku dozvolu. Vrijednost projekta uključuje sva dosadašnja ulaganja, izgradnju i opremanje objekta, rekonstrukciju pomoćnog objekta, uređenje okoliša, nabavu specijalizirane opreme uključujući vozilo, upravljanje projektom, promidžbu i vidljivost.

Foto: Udruga Mali princ
Foto: Udruga Mali princ
Foto: Udruga Mali princ
Foto: Udruga Mali princ

čitam...