manifestacija izvornog narodnog folklora

FOTO Udruga Prekodravski zvon predstavila Županiju na ovogodišnjim Đakovačkim vezovima

Nakon svečane povorke, u katedrali je služena Sveta misa, a zatim su folklorne skupine nastupile na pozornici u Strossmayerovom parku.

13:32h
0
Foto: kckzz.hr

Odlukom Prosudbene komisije Županijske smotre izvornog folklora veliku čast da predstavljaju Županiju na ovogodišnjim 51. Đakovačkim vezovima dobili su članovi Udruge Prekodravski zvon iz Gole.

Čak 3500 sudionika iz 55 folklornih društava iz Đakova, Đakovštine te svih krajeva Republike Hrvatske sudjelovalo je u svečanom mimohodu. Pjevalo se i plesalo na ulicama Đakova, a iza folklornih društava u povorci je prošlo više od 50 svatovskih zaprega, jahači te lipicanci Državne ergele Đakovo.

Nakon svečane povorke, u katedrali je služena Sveta misa, a zatim su folklorne skupine nastupile na pozornici u Strossmayerovom parku. Najprije je održana međunarodna smotra folklora, a zatim i smotra izvornog folklora Hrvatske.

Članovi Udruge Prekodravski zvon  u svom su programu izveli pjesme i plesove koji prikazuju narodne običaje iz Gole i uže okolice. Za scenu je program  priredio voditelj folklorne skupine i voditelj pjevanja  Davor Cvetanović, dok je glazbeni voditelj  bio Jurica Hrenić.