Prepoznavanje i razvrstavanje otpada

FOTO Udruga UZOR vrtičarcima darovala priručnike za održivi razvoj

Dječji priručnik za održivi razvoj - Prepoznavanje i razvrstavanje otpada je namijenjen djeci predškolske (od prvih koraka) i školske dobi (do 4. razreda osnovne škole).

13:27h
0
Foto: UZOR

Ovog ponedjeljka, 8. svibnja, predsjednik UZOR-a HRVATSKE ravnateljici je koprivničkog Dječjeg vrtića Tratinčica uručio Dječje priručnike za održivi razvoj – Prepoznavanje
i razvrstavanje otpada, za svu djecu polaznike, njih ukupno 767.


Novim Dječjim priručnikom za održivi razvoj – Prepoznavanje i razvrstavanje otpada UZOR želi još više doprinijeti odgoju i obrazovanju djece za održivi razvoj u Republici Hrvatskoj, ali i u drugim zemljama.

Kako bi djeca u svakoj prilici znala prepoznavati i razvrstavati otpad, potrebno ih je odgajati i obrazovati od najranije dobi te poticati na željeno ponašanje u vrtićima i osnovnim školama na njima zanimljiv način.

Dječji priručnik za održivi razvoj – Prepoznavanje i razvrstavanje otpada je namijenjen djeci predškolske (od prvih koraka) i školske dobi (do 4. razreda osnovne škole).

Stoga je UZOR-ov cilj da svako dijete predškolske i školske dobi u Republici Hrvatskoj, do 4. razreda osnovne škole, čim prije dobije svoj besplatan primjerak Dječjeg priručnika za održivi razvoj – Prepoznavanje i razvrstavanje otpada, kroz partnersku suradnju civilnog, poslovnog i javnog sektora.

Posebnu dimenziju cijelom svečanom događaju dala su djeca iz Dječjeg zbora Tratinčice koja su izvela nekoliko prigodnih pjesama i stihova posvećenih očuvanju prirode i ekologiji.

čitam...