proslava je bila humanitarnog karaktera

FOTO Udruga žena grada Đurđevca proslavila 20 godina rada

Nakon svečanog djela večeri gosti su nastavili ugodno druženje uz tombolu, nagradne igre, a najviše je bilo plesa i pjesme za što se pobrinuo Tamburaški sastav Svirci moji.

08:41h
0
DSC

Udruga žena Grada Đurđevca uoči Međunarodnog dana žena održala je u subotu svoje tradicionalno, humanitarno i zabavno druženje s prijateljima i sugrađanima te je tako na najljepši mogući način proslavila 20. obljetnicu rada.

Na višesatnom druženju su potvrdile sve ono što promiču stalno u svojem radu po kojem su inače prepoznate, te u najvećoj mjeri pokazale da su prave čuvarice tradicijske baštine svojega kraja, kreativke i humanitarke. Da je takav rad prepoznat i u đurđevačkoj gradskoj upravi potvrdio je i gradonačelnik Hrvoje Janči koji je članicama udruge čestitao Međunarodni dan žena, te 20 godina uspješnog rada i djelovanja, upornosti i kreativnosti kojom aktivno prate sva turistička događanja u gradu i prezentiraju Đurđevac diljem Hrvatske.

Uz prigodne poklone, gradonačelniku Jančiju se zahvalila Mirjana Mišulin, predsjednica Udruge žena Grada Đurđevca.

-Za sve okupljene pripremile smo poseban program, posebne goste i posebnu ponudu jer smo 20 godina neprekidnog rada na čuvanju tradicijske baštine našega grada, te naš volonterski, kreativni i humanitarni rad željele posebno proslaviti. Poznato je da svake godine svoje kreativne unikatne uratke koje izrađujemo na našim brojnim kreativnim radionicama poklanjamo, uz čestitku za Dan žena, svim prisutnim  ženama te druženje iskoristimo i za humanitarno djelovanje. U današnje vrijeme takvog zabavnog, ali sadržajnog druženja, više nam je nego potrebno, naglasila je Mirjana Mišulin, predsjednica Udruge žena Grada Đurđevca. Također se zahvalila svim ostalim udrugama koje su se odazvale  i podržale ovu akciju.

Đurđevčanke su uz to iskoristile prigodu i pohvalile se svojom pogačom z oreji, koja je od travnja 2017. upisana na Listu zaštićenih kulturnih dobara RH, a koju i ove godine imaju nakanu prezentirati tijekom cijele godine. Ponosne su što je njihov rad u gradu Đurđevcu prepoznat, te priznat i nagrađen visokim javnim gradskim priznanjem, Poveljom grada Đurđevca. Vrlo uspješno su odradile i humanitarni dio koji je ove godine u cijelosti bio posvećen za prikupljanje sredstava za jednu potrebitu obitelj s područja grada koju će članice posjetiti i iznenaditi prije Uskrsa. Od prodaje njihovih uradaka, na aukciji je skupljeno 1.600 kn koje će biti korištene za nabavu potrepština za jednu potrebitu obitelj.

Nakon svečanog djela večeri gosti su nastavili ugodno druženje uz tombolu, nagradne igre, a najviše je bilo plesa i pjesme za što se pobrinuo Tamburaški sastav Svirci moji.