Pokrenuli peticiju

FOTO Ugostitelji: Bolje da su ostale tende, suncobrani su potpuno nefunkcionalni

18:00h
0
Vlasnik Korza svoj je suncobran obljepio selotejpom // Foto: Adela Zember

Iz Carlsberga su na teren poslali ljude koji će riješiti nastale probleme. Moj je stav da je bolje da su suncobrani unificirani, a dalje će sve riješiti Carlsberg u dogovoru s ugostiteljima, rekao nam je zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić (SDP).

Koprivnički ugostitelji  pokrenuli su potpisivanje peticije jer nisu zadovoljni novim suncobranima koji su u ponedjeljak postavljeni na svim terasama na Zrinskom trgu.

Stare tende zamijenili su novi, jednaki zeleni suncobrani, a riječ o zajedničkoj suradnji grada i Pivovare Carlsberg, koja je financirala projekt, da bi trg dobio novi i ljepši vizualni identitet.

No nakon postavljanja, ugostitelji su naišli na niz problema s funkcionalnošću suncobrana.

– Na sastanku u gradu stavili su nas pred gotov čin i nismo mogli ništa. Ovih dana je padala kiša, a vani je bilo poprilično toplo, no građani nisu mogli sjediti na terasama jer suncobrani prokišnjavaju.  Sastoje se od dva dijela i tamo gdje su spajani kroz rupe pada kiša – požalio nam se Denis Košćak, vlasnik kafića Le Petit.

Danas su suncobrani bili sklopljeni // Foto: Matija Gudlin
Danas su suncobrani bili sklopljeni // Foto: Matija Gudlin

Danas je zato, kaže Denis, na terasi jedan suncobran bio zatvoren, a drugi otovoren, jer kada ljudi sjednu, on se u slučaju kiše ili vjetra ne može otvarati ili zatvarati kao tenda, već je oko njega potreban dodatan prostor.

– Svakako su tende bolje i praktičnije rješenje. Investitori su htjeli vizualnu promjenu, no ona nije funkcionalna – tvrdi Denis.

S novim zaštitinicima od sunca nije zadovoljan ni Vladimir Rus, vlasnik Stefana.

– Ispod tendi smo imali zvučnike, aparate za puštanje maglice, televizor, a sada ništa od toga ne možemo koristiti. Danas puše vjetar, a suncobrane nemamo čime zavezati pa platno ide na stolove i sve ruši – požalio se on.

Ugostitelji su tim povodom jučer bili na sastanku u gradu te su iz Carlsberga poslali stručnjake koji su utvrdili nedostatke i probat će ih ukloniti te pronaći kompromis.

– Rečeno nam je da ćemo za ekrane dobiti postolje na kotačima, da će se riješiti problemi koje imamo sa suncobranima, a sljedeće godine kada će se renovirati centar da ćemo iznaći zajedničko rješenje. Do onda ćemo valjda nekako preživjeti  – kaže vlasnik Stefana.

Poslovođa Korza u to je vrijeme selotejpom obljepio suncobran, da mu od vjetra ne ruši čaše sa stolova.

– Iz Carlsberga su na teren poslali ljude koji će riješiti nastale probleme. Moj je stav da je bolje da su suncobrani unificirani, a dalje će sve riješiti Carlsberg u dogovoru s ugostiteljima – rekao nam je zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić (SDP).

Petra Švarc, glasnogovornica Carlsberga kazala je da s gradom rade na nizu projekata te da je ovo samo nastavak njihove suradnje.