Povećanje sigurnosti

FOTO Ulica u kojoj je dječji vrtić konačno dobiva pješačku stazu i usporivače prometa

Vrijednost investicije iznosi oko 500.000 kuna bez PDV-a, dakle 750 tisuća kuna.

11:00h
0
Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr

Radovi na izgradnji pješačke staze u Ulici kneza Domagoja u punom su jeku. Radi se o zahvatu od raskrižja sa Ulicom Miroslava Krleže do Dječjeg vrtića Igra, duljine od 600 metara i širine dva metra sa postavljanjem vertikalne i horizontalne signalizacije te opreme za smirivanje prometa.

Radi se o jednoj od ulica kojoj je svakako trebao takav zahvat, pogotovo s obzirom na to da se u njoj nalazi vrtić, a nije imala ni pješačku stazu. Nedavno je na raskrižju s ulicom Mije Šimeka bila i prometna nesreća u kojoj su se zbog oduzimanja prednosti sudarili teretni i osobni automobil, a nastradao je i automobil koji je bio parkiran uz cestu. Ozlijeđenih nije bilo, no za to se može zahvaliti samo sreći.

Goran Perišić, predsjednik mjesnog odbora Ledinska, zadovoljan je razvojem situacije i prometne infrastrukture u ulici koja pripada njegovom mjesnom odboru. Naime, osim staze i signalizacije, ulica bi trebala dobiti i usporivače prometa.

– Sve smo inicirali na temelju razgovora sa stanovnicima Ulice kneza Domagoja. Usporivači će biti vrlo brzo, najprije mora biti napravljena staza prije nego što se postave usporivači. Mi smo ih predložili, a Grad ih je odobrio i bit će realizirani. Građani su zadovoljni rješenjem, radovi su u tijeku, bageri kopaju, sve je pitanje tjedna – rekao je Perišić.

Vrijednost investicije iznosi oko 500.000 kuna bez PDV-a, a predviđeni završetak radova je tijekom rujna.