EDUKACIJA

FOTO Umirovljenici i članovi Kluba mladih koprivničkog Crvenog križa poslušali predavanje o prvoj pomoći

Pozivamo sve umirovljenike koji žele sudjelovati u aktivnostima projekta Volonter penzioner da se jave na broj 048/642-193 i tako dođu do informacija o aktivnostima koje se provode u projektu, poziva koprivnički Crveni križ.

15:27h
0
7
Foto: GDCK Koprivnica

U sklopu projekta Volonter penzioner, čiji je nositelj koprivnički Crveni križ, održana je edukacije pod imenom Osnove prve pomoći. Članovi Kluba mladih, inače učenici medicinske škole, uz mentora Tomislava Lončara, umirovljenicima su mjerili tlak i razinu šećera u krvi. Većina je, potvrđuju iz Crvenoga križa, dobroga zdravstvenog stanja, s time da im je preporučeno bavljenje tjelesnim aktivnostima.

Umirovljenicima i učenicima liječnica Ana Evačić govorila je o postupcima s unesrećenom
osobom, kao što su pružanje prve pomoći kod gubitka svijesti, postupak kod gušenja stranim tijelom te što napraviti uslijed jakog vanjskog krvarenja.

– Pozivamo sve umirovljenike koji žele sudjelovati u aktivnostima projekta Volonter penzioner da se jave na broj 048/642-193 i tako dođu do informacija o aktivnostima koje se provode u projektu – poziva koprivnički Crveni križ.