TRADICIONALNO

FOTO Umirovljenici i obljetničari Podravke okupili se pod velikim šatorom uz Vladu Kalembera, Pucar: Imamo obavezu razvijati što ste ostavili

Zaslužena zabava zasigurno će trajati cijeli dan.

15:09h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Susret umirovljenika i obljetničara Grupe Podravka održan je danas pod šatorom ispred Tvornice juha i Vegete na Danici. Tradicionalno okupljanje dugo više od 40 godina privuklo je više od tri tisuće umirovljenika, bivših zaposlenika Podravke i Belupa te 290 zaposlenika s 30, 35 i 40 godina radnog staža u Grupi Podravka.

Podravka organizacijom ovoga događaja pokazuje kako brine o svojim sadašnjim, ali i bivšim zaposlenicima. Predsjednik Uprave Podravka, Marin Pucar, svoj je govor započeo prisjećanjem na prošlogodišnji susret, ujedno zahvalivši svima na dugogodišnjem doprinosu.

– Vidi se što znači biti Podravkaš. Podravka nije samo radno mjesto, već zajedništvo u kojem ste proveli svoje najljepše dane. Hvala vam na godinama koje ste utkali u moćnu Podravku. Kažu mi da ne postoji kompanija koja organizira ovakvo okupljanje, a ono je najveća vrijednost, svi smo na jednome mjestu. Možemo vratiti doživljeno, prisjetiti se lijepih trenutaka, vidjeti prijatelje, zaboraviti na dnevne probleme i ovdje se zabaviti – govorio je Pucar.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Istaknuo je Pucar kako ga vesele nadolazeći susreti, pritom potvrdivši da se okupljanja nikada neće ukinuti.

– Imamo obavezu razvijati što ste nam ostavili, razvijati Podravku da bude veća i jača, na ponos Koprivnice, Podravine i Hrvatske. Respekt i autoritet Podravke sve je veći, budućnost svjetlija i ambicioznija. I vi ste bili kotačić toga razvoja. Danas imamo veći šator, uvijek ćemo imati i iznenađenja. Neka na tom tragu, u skladu s pjesmom, kažemo: Nek’ živi ljubav, nek’ živi Podravka. Hvala na dolasku, uživajte i vidimo se sljedeće godine – zaključio je Pucar.

U ime svih okupljenih obratio se, potom, Adelmo Maričić, pohvalivši Podravku i zaposlenike koji su usko povezani s kompanijom, ali i međusobno.

– Jednom Podravkaš, uvijek Podravkaš – uzviknuo je Maričić.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Predstavnik jubilaraca, Stjepan Mikulić, kazao je kako postoji vrlo malo hrvatskih tvrtki koje se mogu pohvaliti s toliko zaposlenika koji slave obljetnice.

– Puno to govori i o svima nama koji slavimo veliki jubilej, ali prije svega o tvrtki u kojoj radimo i kojoj smo tolike godine lojalni. Briga za zaposlene temelj je uspjeha i rezultata koje svih ovih godina ostvaruju Podravka i Belupo – izrekao je Mikulić.

Ovogodišnje iznenađenje za Podravkaše bio je nastup legendarnog Vlade Kalembera koji je nezaboravnim hitovima već na samome početku probudio uspomene sviju, a potom ih i pozvao na ples nakon kojega su se okupili za ukusnom hranom i pićem. Zaslužena zabava zasigurno će trajati cijeli dan.