PŠ REPAŠ

FOTO Na unaprjeđenju nastave i uvjeta za rad svakodnevno se radi, nedavno je opremljena mala školska knjižnica, u planu je nabava potrebne opreme za tjelesni odgoj

U ovoj školskoj godini više pažnje posvećeno je učenicima koji nastavu polaze po redovnom programu uz prilagodbu nastavnih sadržaja.

14:16h
0
Foto: PŠ Repaš

U maloj, Područnoj školi Repaš, svakodnevno se radi na unaprjeđenju nastave i uvjeta rada za učenike, ali i učitelje.

U proteklo vrijeme opremljena je mala školska knjižnica koja je neizostavni dio svake škole, a posebno puno znači za učenike koji nastavu polaze u područnoj školi i nemaju mogućnosti služenja školskom knjižnicom u centralnoj školi ili seoskom knjižnicom.

– Motivirani takvim rezultatom nastavili smo s novim projektima razvijati nove ideje i postavili si nove ciljeve. Učenici su sudjelovali u različitim sportskim aktivnostima, a i svoje slobodno vrijeme rado provode na školskom igralištu. Uključujemo se u humanitarne radionice za blagdan Božića i Uskrsa na kojima učenici izrađuju prigodne čestitke i ukrase. Svi su učenici uključeni u izvannastavne aktivnosti gdje razvijaju svoju kreativnost, a posebno razvijaju motoričke sposobnosti uz plesne korake kojima upotpunjuju školske priredbe za roditelje i mještane. I ovogodišnji projekt Od igle do igre je osmišljen tako da utječe na razvoj fine motorike kod učenika. Učenici izrađuju različite rukotvorine primjerene njihovom uzrastu i sposobnostima – rekle su nam učiteljice Katica Ciganek i Marija Jadan.

U ovoj školskoj godini više pažnje posvećeno je učenicima koji nastavu polaze po redovnom programu uz prilagodbu nastavnih sadržaja.

– Svim učenicima bismo također obogatili sadržaje tjelesne i zdravstvene kulture koja se izvodi bez dvorane i u skučenom prostoru učionice. Kako bismo nabavili potrebnu opremu i didaktičke materijale, nastavit ćemo i nadalje s akcijom prikupljanja staroga papira, a zamolili smo za pomoć i jednu tvrtku – rekle su nam učiteljice.

čitam...
Loading...