POSEBNE OKOLNOSTI

FOTO Unatoč neobičnoj godini obilježenoj pandemijom, ŽKK Podravac Virje ostvario je lijepe rezultate

Izabrano je, također, novo rukovodstvo kluba, odnosno predsjednik Robert Čimin te trenerica mlađih kategorija Valentina Hrženjak.

13:17h
0
Foto: ŽKK Podravac Virje

Ženski košarkaški klub Podravac Virje iza sebe, kao i svi sportski kolektivi, ima neobičnu godinu tijekom koje se morao prilagoditi okolnostima.

Neovisno o tome, ostvareni su dobri rezultati. Djevojčice U-13 osvojile su Prvenstvo Hrvatske, pobijedivši na domaćem parketu ŽKK Trešnjevku 2009 iz Zagreba, što je treći naslov u mlađim dobnim kategorijama u 20 godina postojanja. Ova je generacija, inače, prva bila i 2018. godine u kategoriji U-11. Protiv istih su protivnica, dodajmo, mlade Virovke slavile kada su uz jubilej kluba, a nakon što su treninzi uslijed pandemije odgođeni, reprizirale utakmicu.

Izabrano je, također, novo rukovodstvo kluba, odnosno predsjednik Robert Čimin te trenerica mlađih kategorija Valentina Hrženjak.

Foto: ŽKK Podravac Virje

– Naime, kako je tada epidemiološka slika bila zadovoljavajuća, klub je vjerovao da će se sezona nekako moći odigrati. U međuvremenu je donesena odluka kluba o nastupanju u Prvoj ženskoj ligi (prošle godine A-2 liga), mladoj ekipi pridružilo se nekoliko starijih igračica, a za trenera je odabran Ivica Molnar. Sve do kraja studenoga 2020. godine odigravane su utakmice u svim prijavljenim kategorijama, sukladno kalendarima natjecanja, a uz minimalna odstupanja ŽKK Podravac bio je jedini klub u Regiji Sjever koji je odigrao baš sve predviđene utakmice – poručuju iz Virja, ističući kako se uza sve probleme s koronavirusom igralo kako se moglo, s igračkim kadrom koji je bio dostupan te uz epidemiološke preporuke.

Nažalost, novim epidemiološkim mjerama zabranjeno je igranje svim mlađim kategorijama.

Spomenuli su, također, i ostale ovogodišnje rezultate. Najmlađa prijavljena ekipa, U-15, odradila je tri kola te ostvarila jednako toliko pobjeda, dok su u međunarodnoj WABA ligi upisani poraz od Celja i pobjeda nad Mariborom. Kadetkinje, U-17, odradile su devet od 12 utakmica, i to bez ijednog poraza, dok su seniorke dvaput poražene te jednom tijesno slavile protiv Broda.

Foto: ŽKK Podravac Virje

– U dvije mlađe dobne kategorije u kojima su ligaška natjecanja u tijeku izgledno je za očekivati plasiranje u poluzavršnice Prvenstva Hrvatske, juniorska ekipa trebala bi svoju ligu započeti u veljači iduće godine s izglednim mogućnostima za istim postignućem, a seniorska ekipa je posljednjom utakmicom pokazala spremnost u natjecanjima s ponajboljima kontinentalnim ekipama – najavljuje klupsko vodstvo te zaključuje.

– Božićna je želja virovske košarke što skoriji nastavak natjecanja jer ovakvi duži prekidi mogu ostaviti iznimno duboke posljedice za manje amaterske klubove.Kontaktni dvoranski sportovi stavljeni su u nenormalnim okolnostima pred nove izazove, sasvim neizvjesne budućnosti, a pri čemu će tradicija uspjeha i pozitivnog sportskog duha iznaći njegovu regeneraciju i nastaviti razvijati sport u najkošarkaškijem selu u Hrvatskoj – za kraj kažu.

Foto: ŽKK Podravac Virje
Foto: ŽKK Podravac Virje
Foto: ŽKK Podravac Virje

čitam...