Ljetna škola programiranja i robotike

FOTO Upoznavanjem računalnih i robotskih sustava, djeca su sama izrađivala svoje igračke

13:10h
0
Foto: djurdjevac.hr

Djeca su okupljenima objasnila da robot funkcionira slično kao i čovjek te da on ima svoj mozak i srce u obliku baterija koje mu daju energiju.

Pred brojnim polaznicima škole, roditeljima, sponzorima i profesorima u Gradskoj knjižnici službeno je zatvorena ovogodišnja Ljetna škola programiranja i robotike.

Školu je organizirao đurđevački Alternativni automni klub kulture AK46 iz Đurđevca, a pohađala su ju djeca od predškolskog uzrasta do završenog 4. razreda srednje škole.

Profesor Tomislav Ostojić istaknuo je kako je školu polazilo oko 120 djece podijeljene u grupe po uzrastu, koje su vodili profesori i predavači informatike i tehničkog. Cilj škole bio je povećati opće znanje iz računalnih, automatiziranih i robotskih sustava, a time i povećati upise učenika u tehničko-informatičko područje.

Dodao je kako se nastoji promijeniti način učenja na način da se rade cool projekti, tako da djeca sama požele raditi i dizajnirati svoje igračke, a ne kupiti ih gotove u dućanu.

Školu je pohađalo 120-ero djece // Foto: djurdjevac.hr
Školu je pohađalo 120-ero djece // Foto: djurdjevac.hr

Gradonačelnik  Željko Lacković istaknuo je kako je Grad Đurđevac prepoznao važnost ovog inovativnog projekta za zajednicu pa  je projekt podržao sa 40.000 kuna. Dodao je kako se nada da će već iduće godine projekt obuhvatiti i djecu iz okolnih općina.

Djeca su okupljenima objasnila da robot funkcionira slično kao i čovjek te da on ima svoj mozak i srce u obliku baterija koje mu daju energiju, a na pitanje hoće li pohađati školu programiranja i robotike iduće godine svi su jednoglasno potvrdili.

Nakon završetka svečanog djela, okupljeni su mogli pogledati i isprobati razne robote koje su djeca radila u školi te uživati u domjenku i slatkišima.

Upisi u školu bili su besplatni za sve učenike zahvaljujući sponzorima Gradu Đurđevcu, Avalonu d. o. o. i  RASCO-u d. o. o.

čitam...
Loading...