11.2 C
Koprivnica
Utorak, 21. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
moja županija bez korupcije

FOTO Uručene nagrade najkreativnijim učenicima i mentorima, na natječaj pristigao rekordan broj radova
F

Na natječaj su pristigla 83 rada, najviše dosad

Ne propustite

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije jučer je u Domu mladih održalo svečanost dodjele nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola, čiji su radovi izabrani kao najbolji na kreativnom natječaju „Moja županija bez korupcije“.

Natječaj je raspisan sedmu godinu zaredom i valja naglasiti kako ga je Povjerenstvo naše županije osmislilo prvo u Hrvatskoj, a cilj mu je podizanje svijesti kod mladih o važnosti uloge građana i uloge osobne odgovornosti u stvaranju društva s nultom tolerancijom na korupciju.

Učenici su izradili likovne, literarne i video radove na temu svoje percepcije korupcije, a na natječaj su pristigla 83 rada, najviše dosad. Ukupno je sudjelovalo 28 mentora i 121 učenik, a popis nagrađenih možete pogledati OVDJE.

Natječaj moja županija bez korupcije
Foto: KCKŽŽ

Predsjednica županijskog Antikorupcijskog povjerenstva Renata Glavica, čestitala je učenicima i njihovim mentorima koji su ih motivirali i vodili kroz natječaj.

– Kroz svoje umjetničko izražavanje učenici su nam još jednom pokazali da znanjem možemo utjecati na pojavu korupcije kojom smo svakodnevno okruženi, odnosno da možemo postati promjena koju želimo vidjeti u svijetu. Natječaj je prilika da mi odrasli naučimo od djece kako je to biti odgovoran građanin u svojoj zajednici te zahvaljujem svima koji su sudjelovali – dodala je predsjednica Glavica.

Zamjenica koprivničkog gradonačelnica Ksenija Ostriž, također se pridružila čestitkama na natječaju.

– Pohvaljujem inicijativu za ovaj projekt koji ima važnu poruku cijelom društvu – samo edukacijom od najranijeg djetinjstva možemo utjecati na pojave poput korupcije i ostvariti određene promjene. To je osnovni mehanizam u metodologiji rada s djecom kroz koji se osvještavaju ključni problemi i uči ih se kako promišljati o svijetu koji ih okružuje – napomenula je.

Natječaj moja županija bez korupcije
Foto: KCKŽŽ

Župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo velikim interesom za ovaj natječaj kroz koji učenici izražavaju svoju percepciju korupcije kao društveno neprihvatljive pojave.

– Ovaj natječaj ukazuje na prisutnost korupcije u društvu, ali i na važnost borbe protiv nje, u kojoj svatko od nas mora dati svoj doprinos. Informiranje o korupciji i njezinim oblicama za djecu je važan alat kroz koji uče o društvu, kako bi jednog dana pokušali takve negativne pojave svesti na minimalnu razinu. Pohvaljujem učenike na kreativnosti te zahvaljujem svima koji su u ovih sedam godina natječaja motivirali i usmjeravali djecu – poručio je župan.

Župan i predsjednica Glavica nagrađenim su učenicima i mentorima uručili zahvalnice, prigodne pakete i novčane nagrade, koje su osigurane u proračunu Županije. Svečanosti su prisustvovale i županijske pročelnice Ljubica Belobrk Flamaceta i Ana Mušlek, članovi i članice Županijske skupštine i Antikorupcijskog povjerenstva te predstavnici i ravnatelji institucija, škola i udruga, kao i brojni učenici i građani.

Natječaj moja županija bez korupcije
Foto: KCKŽŽ
Natječaj moja županija bez korupcije
Foto: KCKŽŽ
Natječaj moja županija bez korupcije
Foto: KCKŽŽ
Natječaj moja županija bez korupcije
Foto: KCKŽŽ
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

moda s ulica

Neodoljivim osmijehom i koketnom punđicom pokorila gradski korzo

Među brojnima koji su ovog vikenda šetali gradskim korzom bila je i ova prekrasna djevojka koja je svoju jednostavnu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti