14 C
Koprivnica
Srijeda, 31. svibnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
đurđevačka vinska cesta

FOTO Uskoro kreće realizacija projekta Srednjovjekovnog sajmišta, osigurana su sredstva za sufinanciranje
F

Mnogobrojni vlasnici klijeti i vinarija, odlučili su otvoriti smještajne kapacitete baš na Đurđevačkoj vinskoj cesti.

Ne propustite

Turistička zajednica Grada Đurđevca uspješno je osigurala sufinanciranje za dva projekta koji su prijavljeni na Javni poziv za dodjelu potpora turističkim zajednicama za projekte na turistički nerazvijenim područjima koje je raspisala Hrvatska turistička zajednica.

Riječ je o potpori za projekt Srednjovjekovnog sajmišta za koje je Turistička zajednica uspješno osigurala 32.000 kuna i potpori za projekt info tabli i smeđe signalizacije na Đurđevačkoj vinskoj cesti i Bilogorskoj biciklističkoj ruti 37.000 kuna. Ukupna vrijednost ova dva projekta iznosi 100.000 kuna.

Unazad nekoliko godina krenula je sustavna revitalizacija srednjovjekovne utvrde Stari grad i prostora oko njega s ciljem razvoja turističkih proizvoda što je rezultiralo povećanjem broja posjetitelja. Cilj projekta Srednjovjekovnog sajmišta je nadograditi postojeću ponudu sa srednjovjekovnom sajmišnom infrastrukturom.

Uz prezentaciju interaktivnih sprava za zabavu i mučenje, cilj je povećati broj animatorskih programa oko utvrde te prezentirati i prodavati tradicionalne proizvode OPG-ova i domaćih radinosti.

Interaktivna prezentacija srednjevjekovnog oružja i demonstracija glasnog pucnja, gađanje lukom i strijelom, renesansne igre, kreativne radionice, potrage za blagom, plesne radionice, demonstracija glasnih pucnjeva, scensko izvođenje Legende o Picokima i slično samo su dio predviđenih sadržaja.

Infrastrukturom iz projekta planira se oživjeti i oplemeniti prostor srednjovjekovnog sela koje već ima crkvu, nekoliko srednjovjekovnih kućica, srednjovjekovnu krčmu i bunar.

Projektom nabave smeđe signalizacije i informativnih turističkih ploča na svim ulazima na Đurđevačku vinsku cestu nastavilo bi se obilježavanje i informiranje o nositeljima smještajne i ostale ponude na Đurđevačkoj vinskoj cesti ispremreženoj i biciklističkim rutama.

Na Đurđevačkoj vinskoj cesti na Bilogori ukupno je preko 60 kilometara vinskih i biciklističkih staza, od čega je 20 kilometara nedavno asfaltirano. S obzirom na značajna ulaganja u cestovnu infrastrukturu, podizanje kvalitete, kulturnu baštinu i atraktivnu prirodu Bilogore primijećen je značajan porast interesa posjetitelja za posjet Vinskoj cesti.

Mnogobrojni vlasnici klijeti i vinarija, odlučili su otvoriti smještajne kapacitete baš na Đurđevačkoj vinskoj cesti.

Adekvatnim označavanjem vinarija i smještajnih objekata olakšat će se turistima snalaženje i dolazak do željene destinacije. Povezivanjem i označavanjem vinskih i biciklističkih staza stvaraju se uvjeti za intenzivniji razvoj klijeti u smislu otvaranja novih kušaonica, povećanja smještajnih kapaciteta i ostalih sportsko turističko rekreativnih sadržaja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

moda s ulica

FOTO Izdvojili smo 20 najboljih street style izdanja u kojima je traper glavni hit

I Podravke i Prigorke dobro znaju da je traper uvijek in, bilo ljeto, bila zima. No kako su nam stigli...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti