lov ribe udicom na plovak

FOTO Uskoro Završnica kupa Hrvatske u ribolovu, Petak: S pravom se nadamo određenim rezultatima

Smještajni kapaciteti na Šoderici su popunjeni i traži se mjesto više.

11:56h
0
Foto: Mirko Hanžeković
Foto: Mirko Hanžeković

U prostorima Županijske uprave Koprivničko-križevačke županije održana je press konferencija kojom je najavljeno održavanje Završnice državnog KUP-a HŠRS-a u lovu ribe udicom na plovak za seniorke, seniore, juniorke i juniore.

– Završnica će se održati od 12. do 14 srpnja na jezeru Šoderica za žene te na jezeru Jegeniš za muškarce. Domaćini završnice kupa su Športski ribolovni savez i Koprivničko-križevačka županija koja daje financijsku potporu. Imamo oko 35 ekipa i oko 4000 sudionika – najavio je zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Kaže da je ova završnica od velikog turističkog značaja za naš kraj, jer promovira i Šodericu i Županiju.

Foto: Tihana Grašić

– Zahvaljujem se i općinama Legrad i Drnje koje također sudjeluju u organizaciji. Uređene su nove ribolovne staze u duži od 200 metara, a to je također dodatna vrijednost – smatra Ljubić.

Pravo na plasman ostvarilo je nekoliko  klubova iz naše županije te se očekuje velik broj navijača i posjetitelja.

– Ovo je najveći sportski događaj do sada, po pitanju ribolova. Četiri tisuće najkvalitetnijih ribiča prošlo je dva kruga natjecanja. U našoj županiji imamo 3000 sportskih ribiča i jako se ponosimo njima. S pravom se nadamo određenim rezultatima – poručio je predsjednik Športskog ribolovnog saveza Ivan Petak.

Foto: Tihana Grašić

Smještajni kapaciteti na Šoderici su popunjeni i traži se mjesto više.

– Unazad nekoliko godina ribolovni turizam nije dovoljno istaknut. Imamo kvalitetne uvjete za to, a tome u prilog ide i ova Završnica kupa Hrvatske koja će se održati upravo na Šoderici. Šoderica je naš potencijal i rezultati se vide i po broju posjetitelja i po broju događanja – zaključila je pomoćnica ravnatelja Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev.

Foto: Tihana Grašić
Foto: Tihana Grašić

čitam...
Loading...