FOTO // Uspješna Košarkaška subota u Koprivnici

19:45h
0
Mladi košarkaši na trgu // Foto: KK Koprivnica

U sklopu proslave 40. godišnjice osnutka, Košarkaški klub Koprivnica organizirao je ‘košarkašku subotu’, cjelodnevnu manifestaciju u kojoj su tokom cijelog dana u Koprivnici organizirana košarkaška događanja.


Ove utakmice su ujedno poslužile i kao završna priprema košarkaškim selekcijama koje ovaj ili idući vikend započinju sa službenim natjecanjima.

Događanja su započela u 10 sati na centralnom gradskom trgu gdje je KK Koprivnica zajedno sa ŽKK Koprivnica organizirao revijalno natjecanje najmlađih koprivničkih košarkaša, dječaka i djevojčica do 10 godina starosti.

Mali su košarkaši prezenirali svoje vještine na prijenosnom košu koji su klubovi prošle godine dobili kao donaciju Olimpijskog odbora.

Osim u košarci, dečki i cure su se natjecali i u košarkaškim igrama.

Prvo su igrali uličnu košarku 3 na 3, a zatim su se natjecali u izvođenju slobodnih bacanja ( tu su pobjedu odnijeli dječaci) i u grupnom šutiranju na koš (a tu su pobjedu odnijele djevojčice).

Prolaznici koji su prolazili trgom i posjetitelji okolni kafića sa zanimanjem su pratili ova zbivanja.

Ova promocija klubovi su iskoristili da pozovu nove male košarkaše da im se pridruže u Školama košarke.

Nakon toga zbivanja su se preselila u sportsku dvoranu Branimir, gdje su od 13 sati na dalje odigrane četiri košarkaške utakmice.

Prvo su Dječaci Koprivnice odigrali utakmicu protiv Dječaka Čakovca: KK Koprivnica : KK Čakovec  77:15

Drugu utakmicu igrali su Predkadeti Koprivnice protiv Predkadeta Čakovca: KK Koprivnica : KK Čakovec  75:65.

A na kraju dana su seniori Koprivnice ugostili KK Križevce, prvoligaša iz Križevaca: KK Koprivnica : KK Križevci 73:87

Sudeći prema ovim utakmicama koprivnički košarkaši dobro su se pripremili sa svim selekcijama za predstojeća natjecanja u koja ulaze sa velikim ambicijama.

U utakmica seniora košarkaši Koprivnici su pružili odličan otpor prvoligašu iz Križevaca. U prijateljskoj utakmici Njemećek, Antolić, Zlatar, Grdinić, Sabol i ostali u nekim fazama utakmice bilu su ravnopravni daleko snažnijem protivniku i pokazali da će motivirana i ovako pripremljena Koprivnica, moći daleko kvalitetnije parirati protivnicima u A2 ligi nego što je to bio slučaj prošle sezone.

Da li je to stvarno tako, pokazati će slijedeće utakmice.

U klubu su zadovoljni što su tjedan dana nakon dobro organiziranog turnira Goran Plavec, uspješno ovaj vikend organizirali i Košarkašku subotu i još jednom pozivaju sve buduće košarkaše da se prijave u Klupsku školu košarke. Utorkom u 19.00 sati u dvorani Branimiri četvrtkom i petkom u 18.30 sati u dvorani OŠ Đuro Ester u Koprivnici.

{vsig}sport/ostalo/09-2013/kosarkaska-subota{/vsig}

Pripremio: Dražen Jalšovec

čitam...