DJELUJE OD 1961.

FOTO Uspješna Umjetnička škola Fortunat Pintarić brojnim nastupima proslavila svoj dan

Uspjesi naše škole isključivo su predani rad naših učenika, mentora, ali i roditelji učenika koji su zajednički činili pobjedničku ekipu, kazala je ravnateljica škola Ariana Šandl.

07:57h
0
Foto: Grad Koprivnica

Umjetnička škola Fortunat Pintarić u četvrtak je u Domu mladih nastupima komornih sastava, dječjeg mješovitog zbora te tamburaškog i puhačkog orkestra svečano proslavila svoj dan.


Koprivnička Umjetnička škola djeluje od 1961. godine kao osnovna glazbena škola, dok je tijekom školske godine 2010./2011. započela s izvođenjem srednjoškolskog programa. Godinu dana kasnije otvoren je i odjel za suvremeni ples čime škola postaje Umjetnička. Područni odjel s radom je započeo 2012. godine, a u Đurđevcu 2013. godine.

– Uspjesi naše škole isključivo su predani rad naših učenika, mentora, ali i roditelji učenika koji su zajednički činili pobjedničku ekipu. Učitelji su kao glazbeni mostovi koji pozivaju svoje učenike da prijeđu preko njih, pomažu im hrabriji, da i oni sami jednoga dana sagrade svoje glazbene mostove – kazala je ravnateljica škola Ariana Šandl, a prenijele službene stranice grada Koprivnice.

Školu trenutno polazi 320 učenika.

Proslavi su prisustvovali gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica Melita Samoborec.

– Nije sve u natjecanjima .Važnije je da puno mladih ljudi prođe kroz obrazovni sustav naše Umjetničke škole i ostvari neke rezultate na glazbenim akademijama, u komercijalnom glazbenom svijetu ili pak steknu znanja koja im dodatno daju na vrijednosti u svakodnevnom životu.U Gradu smo svjesni da je škola prerasla koncept koji je bio zamišljen 1961. godine, kao i kad se gradila nova zgrada u Svilarskoj ulici. No, mogu vam reći, da u zadnjih nekoliko mjeseci intenzivno radimo na novom vizualnom identitetu Svilarske ulice, Sinagoge, Umjetničke škole i okolnih prostora i zaista vjerujem da ćemo u tome uspjeti da se to i ubrzo ostvari – rekao je gradonačelnik.

čitam...