welcome spring

FOTO Utrka Centrum mundi oživjela ludbreške ulice, 250 trkača iz svih naših krajeva uživalo je u rekreaciji

Miran Ludbreg za vikend je postao središte sporta, rekreacije i aktivnog života.

17:30h
0
Foto: Terca art

Treći vikend Welcome Spring festivala, koji se tijekom ožujka održava u Ludbregu, bio je kombinacija planinarenja, orijentacijskog trčanja i cestovne utrke. U sklopu festivala ludbreško Planinarsko društvo i Grad Ludbreg priredili su, tako, prvi planinarski pohod do Kalnika, kao aktivnost povezivanja Ludbrega i Kalnika planinarskim stazama.

Nedjelja je bila u znaku tradicionalne cestovne utrke Centrum mundi. Ulicama centra svijeta potrčalo je oko 250 trkača iz svih naših krajeva. Trčali su glavnu utrku dužine deset kilometara i utrku na 2.500 metara za građane rekreativce. Duža ruta bodovala se za Kup Sjeverozapadne Hrvatske.

– Mogu slobodno reći da su obje utrke bile iznad očekivanja, s obzirom na situaciju u kojoj se svi nalazimo, i svaka pohvala organizatorima na trudu. Osvojila sam drugo mjesto u kategoriji Ž30, odnosno žena od 30 do 40 godina starosti na 2,5 kilometra. Sasvim neočekivano, jer sam baš laganini i neobavezno trčkarala – otkrila nam je ludbreška trkačica Jelena Makar Šagi.

Kao dio programa cestovne trkačke utrke, u suradnji s Hrvatskom udrugom paraplegičara i tetraplegičara, cestovna utrka za osobe u invalidskim kolicima odvijala se usporedno s cestovnom trkačkom utrkom, i to s rutom od dva i pol kilometra.

Tako je Welcome Sprig Festival, koji je osmišljen kako bi se popularizirale outdoor aktivnosti, ovog vikenda okupio veliki broj natjecatelja, a miran Ludbreg postao je središte sporta, rekreacije i aktivnog života.

Foto: Jelena Makar Šagi
Foto: Općina Kalnik
Foto: Općina Kalnik
Foto: Terca art
Foto: Terca art
Foto: Terca art
Foto: Terca art
Foto: Terca art