Unutarstranački izbori

FOTO Utrka Milanovića i Komadine: Kako dišu koprivnički SDP-ovci?

14:35h
0
V. Želježnjak, Jakšić i Ledinski na skupu Zlatka Komadine // Foto: Zvonimir Markač
V. Želježnjak, Jakšić i Ledinski na skupu Zlatka Komadine // Foto: Zvonimir Markač

U Koprivnici je jučer, u subotu, bio Milanović, ali o tome, za razliku od posjeta Komadine, lokalni mediji nisu bili službeno informirani.

Nakon što se sinoć predstavio članstvu u Đurđevcu i rano jutros u Novigradu Podravskom, a uoči poslijepodnevnog posjeta Križevcima, potpredsjednik i kandidat za novog predsjednika SDP-a Zlatko Komadina danas prijepodne bio je i u Koprivnici.

U punoj koprivničkoj Gradskoj vijećnici, među ostalim, dočekali su ga i koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak, dogradonačelnik Mišel Jakšić, šef Gradskog vijeća Zoran Gošek i bivši saborski zastupnik Darko Ledinski.

Prije nego je članovima SDP-a u Koprivnici predstavio svoj program, odvojio je nekoliko minuta i za predstavnike medija.

Novinare je zanimalo što poručuje svom protukandidatu Zoranu Milanoviću, aktualnom predsjedniku SDP-a i bivšem premijeru.

– Milanoviću ništa ne poručujem. Zalažem se za povjerenje svojih kolegica i kolega, oni će odlučiti jesu li za promjene ili status quo – rekao je Komadina i nastavio:

– Očekujem podršku članstva, pogotovo u Koprivničko-križevačkoj županiji gdje su moji dragi kolege, s kojima već dugi niz godinama surađujem, na neki način bastion socijaldemokracije, iako se, istina, naš kapacitet smanjuje. Kapacitet ipak još uvijek stanuje u Koprivničko-križevačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Prigorsko-goranskoj i Međimurskoj županiji te naravno Zagrebu. Malo smo okopnjeli u Slavoniji i Dalmaciji i zato trebamo vratiti povjerenje.

Aktualnu Vladu nije želio ocjenjivati, rekavši da se oni uopće ne bave onim što služi za realni život građana.

Zlatko Komadina // Foto: Zvonimir Markač
Zlatko Komadina // Foto: Zvonimir Markač

Neke kombinacije govore da će Zvonimir Mršić, šef Podravkine uprave, biti premijer u nekoj budućoj Vladi ako pobijedi Komadina i SDP na idućim parlamentarnim izborima.

– Zvone je moj stari prijatelj i drug. Zajedno smo bili u predsjedništvu SDP-a, on uspješno vodi vašu glavnu tvrtku i  dobro da je tako vodi. Želim da Podravka ostane uvijek u rukama hrvatskih fondova. To onda jamči i opstojnost Koprivnice, brend Hrvatske. Zvone sigurno može biti premijer, premijer može biti i Picula i Komadina. O tome ja kao predsjednik stranke neću sam odlučivati. Nisam se kandidirao da bude sva ‘ja’, nego da budemo ‘mi’. Svi smo mi SDP. Ali, prvo moramo dobiti povjerenje građana – istaknuo je Komadina i dodao da mu je čast što ga podržavaju europarlamentarac Tonino Picula, Rajko Ostojić, Davor Bernardić i drugi.

– Vjerujem da imam podršku i koprivničke gradonačelnice Vesne Želježnjak i dogradonačelnika Mišela Jakšića – rekao je on.

V. Želježnjak potporu je javno Komadini pružila i za govornicom u Gradskoj vijećnici, kazavši da se nada njegovoj pobjedi.

U Koprivnici je jučer, u subotu, bio i Milanović, ali o tome, za razliku od posjeta Komadine, lokalni mediji nisu bili službeno informirani. Onim novinarima koji su ga jučer pratili rekao je da Komadina može pobijediti samo ako on povuče kandidaturu.

– Uvijek može odustati, ali onda nemamo izbore s više kandidata. Čudim se nekim svojim kolegama. Imamo sistem jedan član, jedan glas i to predmnijeva da imamo više kandidata. Sad kad sam se kandidirao problem je što imamo više kandidata. Kako možemo birati između jednog kandidata, tu nemamo što birati – poručio je Komadina i pozvao novinare u Gradsku vijećnicu, ako žele pratiti njegovo izlaganje članstvu SDP-a.

Zoran Milanović sa stranačkim kolegama u Koprivnici // Foto: Facebook
Zoran Milanović sa stranačkim kolegama u Koprivnici // Foto: Facebook

Zanimljivo, Milanovićev stožer novinarima jučer nije dozvolio da prate njegov skup u Domu mladih, mogli su samo vani uzeti izjave.

– Mi nemamo što skrivati, nismo sekta – kazao je novinarima danas Komadina.

Prema informacijama koje posjedujemo, jučerašnjem Milanovićevu skupu prisustvovali su svi iz koprivničkog i županijskog SDP-a, i oni koji ga podržavaju ili ne, dakle i V. Želježnjak i Jakšić i Gošek.

S druge strane, danas iz kontra tabora na skupu Komadine nisu viđeni Milivoj Androlić, šef županijskog SDP-a, bivši doministar Dražen Pros, kao niti veteran Stjepan Henezi.

Mršića nije bilo ni jučer u Domu mladih niti danas u Gradskoj vijećnici.

čitam...