DAN VATROGASTVA

FOTO Vatrogasci Kalinovca svečano obilježili blagdan sv. Florijana

Nakon odane počasti, svečanost obilježavanja blagdana sv. Florijana nastavila se u Batinskama ispred Društvenog doma.

09:51h
0
Foto: Općina Kalinovac

U skladu s višegodišnjom tradicijom, kalnovečki vatrogasci svečano su obilježili 4. svibnja kao Dan vatrogastva i blagdan sv. Florijana, njihova zaštitnika.

U popodnevnim satima, na mjesnom groblju u Kalinovcu, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Kalinovac Branko Vucikuja s delegacijom VZO-e Kalinovac, općinskim načelnikom Danijelom Zvonarom i njegovim zamjenikom gospodinom Danijelom Moslavcom položili su na središnjem raspelu mjesnog groblja u Kalinovcu vijenac i zapalili svijeće te odali počast svim umrlim vatrogascima Općine Kalinovac.

Nakon odane počasti svečanost obilježavanja blagdana sv. Florijana nastavila se u Batinskama ispred Društvenog doma gdje se okupilo šezdesetak vatrogasaca, vatrogasnog podmlatka i vatrogasne mladeži.

Nakon postrojavanja, ešalon pod vodstvom vatrogasnog zapovjednika DVD-a Kalinovac Marija Bačića krenuo je do kapele sv. Vida gdje je služena sveta misa za pokojne vatrogasce. Svetu misu za pokojne vatrogasce predvodio je kalnovečki župnik preč. Mladen Gorupić, između ostalog govoreći o liku i dijelu sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca te o važnoj ulozi vatrogasaca u svakodnevnom životu.

Nakon svete mise, obilježavanje blagdana sv. Florijana nastavljeno je druženjem u Društvenom domu u Batinskama gdje se prisutnima obratio predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Kalinovac Branko Vucikuja zahvalivši se u ime Vatrogasne zajednice svima prisutnima na odazivu i tom prilikom zamolio zapovjednike da uruči novoosposobljenim članovima DVD-a Kalinovac i DVD-a Batinske zaslužna Uvjerenja o osposobljenosti.

čitam...