OBNOVA

FOTO Važna cesta prošla je proces rekonstrukcije, Koren: Investicije su jedini način da zadržimo ljude u selima

Kako je kazao Guzalić, obnovljen je kolnik u dužini 1600 metara, a vrijednost projekta je 680 tisuća kuna.

10:53h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Rekonstruirana cesta Belanovo Selo-Ivančec svečano je otvorena u petak od strane župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena i zamjenika Darka Sobote u čijoj su pratnji bili ravnatelj Županijske uprave za upravljanje županijskim i lokalnim cestama Koprivničko-križevačke županije Dragutin Guzalić te načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman.

Kako je kazao Guzalić, obnovljen je kolnik u dužini 1600 metara, a vrijednost projekta je 680 tisuća kuna. Dodao je kako su radili i na cesti Duga Rijeka-Prkos za što je izdvojeno 535 tisuća kuna te je za 260 tisuća kuna sanirano klizište između Ludbreškog Ivanca i Duge Rijeke.

– Općina Rasinja jedna od najzahtjevnijih općina po pitanju modernizacije i upravljanja prometnom infrastrukturom. Imate mnogo nerazvrstanih, lokalnih i županijskih prometnica koje treba obnoviti i ŽUC čini maksimalan napor kako bi se što više napravilo. Imamo odličnu suradnju s načelnikom Kolmanom koji je uključio Općinu u projekte, a valja napomenuti kako Županija ne sudjeluje samo po pitanju prometne infrastrukture već se uključila u razvoj općine i kroz druge projekte poput stvaranja ugostiteljske i turističke meke u dvorcu Inkey za što će nam biti vrlo važna dobra prometna infrastruktura. Sve ovo radi se kako bi se zaustavilo demografsko propadanje, a investicije su jedini način da zadržimo ljude u našim selima – kazao je Koren, a prenijele službene županijske stranice.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija