CENTAR KOMPETENTNOSTI

FOTO Važnim projektom dogradit će se koprivnička Obrtnička škola te zgrada Strukovne škole Đurđevac

Planirana je i suradnja Centra s gospodarskim sektorom i visokoškolskim ustanovama.

08:41h
0
Foto: kckzz.hr

Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj bio je tema radnog sastanka održanog jučer u Obrtničkoj školi Koprivnica.

Potonja škola uz stručnu podršku PORA-e te potporu Županije i Strukovne škole Đurđevac, Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU dostavila je projektni prijedlog kojim planira uspostaviti regionalni Centar iz područja elektrotehnike vrijedan 30 milijuna kuna, a koji bi trebao biti sufinanciran preko resornih ministarstava u stopostotnom iznosu.

Inače, projektom Centra rekonstruirat će se, dograditi i opremiti zgrada Obrtničke škole te zgrada partnerske ustanove Strukovne škole Đurđevac. Planirana je i suradnja Centra s gospodarskim sektorom i visokoškolskim ustanovama.

– Ovo je jedan od najznačajnijih projekata koje provodimo jer smo itekako svjesni trendova i potreba na tržištu rada te smo zbog toga u projekt uključili naše najkompetentnije stručnjake koji su sjajno pripremili svu dokumentaciju. Zajednički nam je cilj da Centar zaživi, ali i da bude samoodrživ te da se u njemu školuje kadar koji će po izlasku odmah svoji znanjem i kompetencijama biti konkurentan na tržištu – kazao je dožupan Ratimir Ljubić, a prenijele stranice Županije.

Postupak javne nabave za izradu projektno-tehničke dokumentacije uspješno je proveden, odabrana je najpovoljnija ponuda čime se očekuje kako će se u lipnju 2020. krenuti s radovima.

Pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo zadovoljan je dobivenim informacijama i konceptom rada.

– Želimo stvoriti mjesto koje će osim praktičnih znanja i novih tehnologija biti i ključan partner te generator razvoja gospodarstva. Centar će se ustrojiti prema europskim modelima, a najvažnije je promijeniti filozofiju strukovnog obrazovanja te osigurati uvjete koji će stvoriti visoku stopu zapošljavanja. Pred nama je veliki izazov jer mnogo je radnika u strukovnim zanimanjima napustilo zemlju i na nama je da zajednički kroz ovakve projekte, koji će uključivati novi standarde i kurikulum, tome stanemo na kraj – izjavio je Prskalo.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija

čitam...
Loading...