ZAŽELI

FOTO Važnim projektom Pruži ruku potrebitima zaposlene žene koje će brinuti o brojnim korisnicima

Sami projekt koji traje 30 mjeseci predstavila je Ana Srbljinović, naglasivši kako je njegova ukupna vrijednost 5.899.890,60 kuna te je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.

08:15h
0
IMG
Foto: Grad Križevci

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca jučer je u Velikoj gradskoj vijećnici Grada Križevaca održana početna konferencija projekta Zaželi – program zapošljavanja žena pod nazivom Pruži ruku potrebitima.

Ravnateljica križevačkog Crvenog križa Đurđica Trbus pozdravila je okupljene i naglasila kako je ovaj projekt nadogradnja projekta pomoći u kući koji se provodi s Koprivničko-križevačkom županijom od 2006. godine. Ujedno je projekt važan uzevši u obzir da su njime zaposlene 33 žene koje brinu o 181 korisnika.

– Projekt ima višestruku korist u društvenoj zajednici. S jedne strane osobe koje su bile dugotrajno nezaposlene su zaposlene, a istovremeno činimo značajan iskorak za društveni standard ljudi koji su u nemogućnosti ili neimaštini i na tome vam od srca zahvaljujem – kazao je gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, a prenijele službene stranice grada.

Ujedno je naglasio kako je krajem ožujka bilo 207 nezaposlenih na području Križevaca, a kako je ovoj brojci pridonijelo zapošljavanje gerontodomaćica u sklopu ovog projekta. Ravnateljica Centra Sanja Jakopović govorila je o njegovoj ulozi.

– Drago mi je što smo partner na ovom jednom važnom projektu za lokalnu zajednicu. Uloga Centra za socijalnu skrb bila je identificirati krajnje korisnike usluga i zapravo ovim projektom nadograđujemo socijalne usluge u zajednici – kazala je.

Predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Križevci Vesna Kuterovac kazala je kako je program Zaželi jedna od značajnijih programa. Sami projekt koji traje 30 mjeseci predstavila je Ana Srbljinović, naglasivši kako je njegova ukupna vrijednost 5.899.890,60 kuna te je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Čestitke u ime Koprivničko-križevačke županije uputila je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek naglasivši kako se na području županije provodi sedam projekta iz programa Zaželi putem kojih je zaposleno 165 žena. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Križevci, a partneri su Grad Križevci, Centar za socijalnu skrb Križevci i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci.

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci