izvođač debelo probio rokove

FOTO Već sedam mjeseci obnavlja se Ulica hrvatske državnosti, radovi još uvijek traju, u Gradu kažu: Trebalo bi sve biti gotovo do kraja mjeseca

Kad su radovi na rekonstrukciji kanalizacijske mreže završeni i nije bilo više utjecaja drugih na izvođenje radova na rekonstrukciji prometnice, došlo je do smanjenog tempa rada zbog nedostatka radne snage.

14:28h
0
Dovršavanje nove pametne ulice - Hrvatske državnosti Koprivnica
Ilustracija // Foto: Mario Kos

Iako se ulicom, kako smo se i sami uvjerili prometuje, radovi na uređenju Ulice hrvatske državnosti u Koprivnici još uvijek traju. U tijeku su oni završni, postavlja se vertikalna i horizontalna signalizacija. Nakon toga, završit će se uređenje staza i prilaza u cijeloj ulici. Sve bio to trebalo trajati još do kraja mjeseca, rekli su nam u Gradu.

Podsjetimo, radovi koji su na takozvanoj Pametnoj ulici počeli sredinom veljače ove godine trebali su već odavno završiti. Točnije, krajem lipnja.

No u nadzoru izvođenja radova utvrđeno je da je došlo do određenih propusta. Naime, završni sloj asfalta bio je podignut iznad visine rubnika i nogostupa. Ali, bilo je tu još problema.

– U početnoj fazi izvođenja radova bila je usporena dinamika izvođenja radova, od strane izvođača koji je radio na rekonstrukciji kanalizacijske mreže za investitora Koprivničke vode. To je utjecalo i na dinamiku izvođenja radova na samoj prometnici – navode iz Grada.

Završni sloj asfalta biopodignut je iznad visine rubnika i nogostupa // Foto: Matija Gudlin

Dodaju da je zahvat rekonstrukcije ulice bio izrazito zahtjevan jer se je provodila
kompletna rekonstrukcija. Osim rekonstrukcije prometnih i parkirnih površina, napravljena je zamjena postojećih i izgradnja novih podzemnih instalacija, kao i rekonstrukcija javne rasvjete – kažu iz Grada.

No, kad su radovi na rekonstrukciji kanalizacijske mreže završeni i nije bilo više utjecaja drugih na izvođenje radova na rekonstrukciji prometnice, došlo je do smanjenog tempa rada zbog nedostatka radne snage.

Obnova je počela još u veljači // Foto: Matija Gudlin

– Od dana kada su se stekli uvjeti na gradilištu za rad obrta s maksimalnim radnim kapacitetima nadzorni inženjer je kontinuirano upozoravao na potrebu pojačavanja broja kvalificirane radne snage. Grad Koprivnica također je od izvođača radova tražio povećavanje radnih kapaciteta i što brži završetak radova – istaknuli su u Gradu.

Izvođač radova Pavlic-Asfalt-Beton iz Donjeg Kraljevca zbog toga će morati snositi posljedice i platiti kaznu zbog kašnjenja radova. Maksimalni iznos kazne je 100 tisuća kuna.

Iako je ulica otvorena za promet, preostaje vidjeti kad će zaista radovi biti gotovi, a prometnica i službeno puštena u promet.